2023. 10. 09. - 11:00

Mesterséges intelligencia - Újabb robotrendszert vetettek be masszázsra

Mesterséges intelligencia - Újabb robotrendszert vetettek be masszázsra

Egy startup cég fejlesztette ki az új robotrendszert, amely egészségügyi célokra, például műtétre és masszázsra is használható.

Új, fejlett robotrendszert fejlesztett ki a Robosculptor startup cég, amely nemcsak műtét céljából, de masszázsra is alkalmazható.
 
A cég kezdetben az egészség szabadidős oldalára – a masszázsterápiára – koncentrál. Egyelőre az Egyesült Arab Emírségekben mutatta be a rendszert, ahol számtalan szállodát és turisztikai üdülőhelyet érdekelhet a termék.
 
A Robosculptor masszázsrendszert magasan képzett mérnökökből, szoftverfejlesztőkből, technológiai rajongókból és valóságos látnokokból álló csapat készítette.
 
Az innováció és a kiválóság iránti elkötelezettsége forradalmasítja az esztétikai kezelési ágazatot – állítja a vállalat. Olvasd el: Az Y-generáció elfogadná a robotsegítséget
 
masszazsgep_robot_robosculptor_1
 
„Az élvonalbeli tapasztalatok megteremtése iránti eltökéltségünk arra késztetett bennünket, hogy a mesterséges intelligencia és az innovatív mérnöki technikákat beépítsük a robotikába és átalakítsuk a testkezelési iparágat” – fogalmazott a startup.
 
Az Egyesült Arab Emirátusok a robotikai innováció melegágyává vált az utóbbi időben. A legújabb adatok szerint az orvosi robotok (67 százalékkal), az MI-robotok (50 százalékkal) és a robotok előnyei (150 százalékkal nőtt) keresése emelkedő tendenciát mutat. Olvasd el: Közel a távolról kezelhető robotok kora?
 
A megugrott érdeklődés tükrözi a robotika fontosságát az ország növekedésében és fejlődésében.
 
„A robotika megváltoztatja az élet- és munkamódszerünket. Az Egyesült Arab Emírségek ezen átalakulás terén az élen jár” – szögezte le honlapján a Robosculptor.
 
„Az orvosi robotok és a mesterséges intelligencia-robotok térnyerésével hihetetlen előrelépéseket látunk a kritikus iparágakban, amelyekben megvan a lehetőség, hogy jobbra változtassák az életet. A tény, hogy az ilyen technológiák kapcsán a keresések felpörögtek, azt mutatja, hogy az emberek lelkesednek a tanulásért és a robotokban rejlő lehetőségek kiaknázásáért” – tette hozzá a cég.
 
Az orvosi robotok használata megváltoztatta az egészségügyi ágazatot.
 
Az Egyesült Arab Emírségekben a sebészek egyre gyakrabban alkalmazzák a robot-asszisztált sebészetet, hogy nagyobb pontossággal és hatékonyabban hajtsanak végre összetett eljárásokat.
 
Egy friss jelentés szerint az Egyesült Arab Emírségek orvosi robotikai piaca 2025-re várhatóan eléri a 182 millió dollárt, ami 2020 és 2025 között évi 14,2 százalékos növekedést jelent.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.