2022. 11. 26. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Újabb vezető nélküli okos traktor mutatkozott be

Mesterséges intelligencia - Újabb vezető nélküli okos traktor mutatkozott be

A mezőgazdaság következő jelentős autonóm fejlesztésének tartják a Case IH Magnum traktort, amely Raven autonómiával működik, önvezető és számos funkciót megold egyedül.

Új önvezető traktor mutatkozott be a párizsi SIMA mezőgazdasági vásáron és bemutatón, amely évről-évre felvonultatja az ágazatban használható, legjobb technológiai megoldásokat.
 
A Case IH cég Raven Autonómiával szerelt Magnum traktorát a mezőgazdaság következő jelentős autonóm fejlesztésének tartják: önálló traktor és gabonapótkocsi, amellyel a gazdák újra léphetnek egy szintet a termelékenység terén.
 
A Raven Autonomy technológia integrálásával ez a jármű lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy a vezető nélküli traktort a kombájn fülkéjében lévő tabletről figyeljék, szinkronizálják és irányítsák – állítja a Case IH.
 
Amellett, hogy munkát takarít meg nekik, a helyszíni tesztelés során kiderült: csökkentette a gabonakiömlést és kevesebb hibát vétett – árulta el a gyártó. Olvasd el: Előállt önjáró traktorával az egyik legnépszerűbb gyártó
 
Mesterséges intelligencia - Újabb vezető nélküli okos traktor mutatkozott be
Mesterséges intelligencia - Újabb vezető nélküli okos traktor mutatkozott be
 
A Raven Autonomy funkcióval ellátott Case IH Magnum traktorral a kombájnkezelő teljes mértékben szabályozhatja a jármű sebességét, akárcsak a kombájn-traktor szinkronizálását és a termény kirakodását a gabonapótkocsiba.
 
Első lépésben a kombájn kezelőjének be kell állítania a szántóföldhatárokat és a megállóhelyeket. Olvasd el: Készül a mezőgazdasági forradalom - MI támogatja az önálló Deere-gépeket
 
Parancsra a traktor GPS-t és érzékelési rendszert használ, hogy automatikusan megkerülje az akadályokat, például a kerítéseket és a be nem takarított termést. Amikor az előírt feladatot elvégezte, a traktor visszatér egy előre meghatározott kirakodási területre. A teljes művelet egyetlen kezelővel történik a kombájnban.
 
Az intuitív rendszer célja, hogy segítse a gazdálkodókat flottájuk hatékony kezelésében – azzal, hogy valós időben követi nyomon a kombájnok munkáját, a traktorok és a kombájnok teljesítményelemzését, az üzemanyag-állapotot és az üzemidőt, s megoldja minden gépük helyének valós idejű nyomon követését.
 
A Case IH és a Raven közötti új integrációt egyébként 2022-ben jelentették be.
 
Az idei Farm Progress Show-n, melyet az Iowa állambeli Boone-ban rendeztek meg, a két cég bemutatta a Case IH Trident 5550 applikátort a Raven Autonomy-val, amely egyébként az iparág első önálló szórófeje.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.