2022. 02. 23. - 09:45

Mesterséges intelligencia - VR-szimulációt alkalmaznak a sebészeti robotikai képzéshez

Mesterséges intelligencia - VR-szimulációt alkalmaznak a sebészeti robotikai képzéshez

Virtuális valóság szimulációk kifejlesztésén dolgozik két egészségügyi vállalat a Memic Hominis sebészeti rendszerén oktató sebészek számára.

Különleges képzési módszert fejlesztenek a kutatók. Összefogott a VirtaMed és a Memic Innovative Surgery, közösen dolgoznak virtuális valóság-szimulációk kifejlesztésén, melyeket a Memic Hominis sebészeti rendszerén oktató sebészek használhatnak majd.
 
A partnerség értelmében a két vállalat absztrakt képzési programot dolgoz ki, amelyben a sebészek virtuális valóság-konzolokon oktatnak, kinematikus visszacsatolás mellett – amikor a Hominis rendszert alkalmazzák, transzvaginális nőgyógyászati ​​eljárások során.
 
A cél egy szabványosított, számszerűsíthető képzés a folyamatban lévő Memic Skills Development Pathway részeként. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Méheltávolító műtéteknél is megjelent a robot
 
Műtét robottal a Memic Homonis sebészeti rendszerével
Műtét robottal a Memic Homonis sebészeti rendszerével
 
A Hominis sebészeti robot 2021 februárjában megkapta az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) de novo engedélyét. Kisméretű robotkarokkal rendelkezik, melynek váll-, könyök- és csuklóízületei vannak – ezzel biztosítja egy valódi orvos ügyességét, valamint a 360 fokos illeszkedést, kapcsolódást.  
 
A sebészeti robotikai rendszer laparoszkópiával segített transzvaginális nőgyógyászati ​​eljárásoknál használható, beleértve a méheltávolítást. Olvasd el: Engedélyt kapott a Corindus sebészeti robot Techniq szoftvere
 
Az izraeli Tel-Avivban található Memic illetékesei bíznak benne, hogy a szimulátorprogram 2022 végére már a való életben is bevethető lesz.
 
„Mielőtt a műtőbe lépnek, elengedhetetlen, hogy a sebészek teljesen biztosak legyenek képességeikben, bármilyen beavatkozást illetően, beleértve a transzvaginális robotműtétet is. A szimulációt is magukba foglaló képzési programok jelentős előnyöket kínálnak a kompetencia és az önbizalom javítása, valamint az eljárások végrehajtásához szükséges készségek finomítása terén. Segítenek abban is, hogy a sebészek átfogó ismeretekkel rendelkezzenek az általuk használni kívánt eszközök és technológiák működéséről” – mondta Michael Conditt, a Memic stratégiai marketingért és klinikai fejlesztésért felelős alelnöke.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.