2023. 01. 06. - 09:40

MI-kihívás: már több mint 100 ezren ásták bele magukat a mesterséges intelligencia technológiába

MI-kihívás: már több mint 100 ezren ásták bele magukat a mesterséges intelligencia technológiába

Hazánk Mesterséges Intelligencia Koalíciója hívta életre a kezdeményezést, melyet mára több mint 100 ezren teljesítettek. Ez azt jelenti, hogy alapismereteket szereztek a mesterséges intelligencia-technológiáról.

Mára több mint 100 ezer ember szerzett alapismereteket a mesterséges intelligencia-technológiáról egy ingyenesen elérhető online kurzus keretében, melyet Magyarországon fejlesztettek ki.
 
Az MI-kihívás kezdeményezést a Mesterséges Intelligencia Koalíció indította el, 2020 decemberében, s tudatosító kampánynak szánták – írta meg az MTI.
 
A kormány célja az, hogy közelebb hozza a mesterséges intelligenciát a társadalomhoz – annak megfelelően, ami hazánk Mesterséges Intelligencia Stratégiájában szerepel -, s felkészítése az embereket annak alkalmazására is. Ennek egyik leglényegesebb eleme az MI Kihívás, melyet a multinacionális cégek és a felsőoktatási intézmények is népszerűsítenek. Olvasd el: Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció
 
2018-ban jött létre a Mesterséges Intelligencia Koalíció
2018-ban jött létre a Mesterséges Intelligencia Koalíció
 
Annak, ha az MI-alkalmazások széles körben elterjednek, jelentős gazdasági haszna lehet – tufatta a Neumann Technolóhiai Platform. Javítja ugyanis a termelékenységet, s nagyobb hozzáadott értékű munkahelyeket hoz létre. Hozzájárul a piaci és közigazgatási folyamatok fejlesztéséhez is, de a környezet és a klímavédelem megvalósítását is támogatja – írta az MTI.
 
Fábián Gergely iparpolitikáért felelős államtitkár felhívta a figyelmet, hogy hála a tudatosító kampánynak, különféle kiállítások, események alkalmával több mint 4,5 millióan ismerkedhettek a technológiával, amely az iparpolitikában is szerepet kap majd. Olvasd el: "Megtanítjuk a mesterséges intelligenciát, hogy magyarul is értsen"
 
Az MI Koalíció 2018 októberénben jött létre Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy az ország bekerüljön a mesterséges intelligencia-fejlesztések és alkalmazások európai élvinalába, a nemzetközi MI-közösség fontos tagja lehessen, emellett nyújtson egy együttműködési fórmukot is a magyar mesterséges intelligencia-ökoszisztéma minden szereplőjének – tudatta az MTI.
 
Jakab Roland, az MI Koalíció elnöke kiemelte, hogy a koalíció nemcsak részt vett hazánk Mesterséges Intelligencia Stratégiájának kialakításában, de meg is valósította azt. Olvasd el: Jakab Roland: Mindenkihez eljuthat a mesterséges intelligencia alapozó kurzus
 
Az MI Kihívás a Nexius keretrendszerében érhető el, ingyen, magyar és angol nyelven, általános információkkal, az AI Hungary weboldalon.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.