2023. 01. 16. - 10:55

Nagy sebességű légi távközlési hálózatok teljesítményét javítja Dél-Korea

Nagy sebességű légi távközlési hálózatok teljesítményét javítja Dél-Korea

Többsugaras aktív fázisú antennatechnológiát fejlesztett ki a dél-koreai Védelmi Fejlesztési Ügynökség, mely javíthatja a nagy sebességű légi távközlési hálózatok teljesítményét.

Nagy sebességű légi távközlési hálózatok teljesítményét javítja Dél-Korea, ami a 6G működéséhez is hozzásegíthet.
 
A dél-koreai Védelmi Fejlesztési Ügynökség (ADD) többsugaras aktív fázisú antennatechnológiát fejlesztett ki a teljesítmény-javítás céljából.
 
A technológia négy pilóta nélküli repülőgéppel biztosítja az egyidejű kommunikációt, egyetlen antennával. Olvasd el: 6G kommunikációs prototípust indítana Dél-Korea 2026-ban
 
Nagy sebességű légi távközlési hálózatok teljesítményét javítja Dél-Korea (képünk illusztráció)
Nagy sebességű légi távközlési hálózatok teljesítményét javítja Dél-Korea (képünk illusztráció)
 
A technológia aktív fázisú tömb elrendezése azt jelenti, hogy több csempe típusú többsugaras antennát helyeznek el henger alakban, s 360 fokos mindenirányú távközlést is lehetővé tesznek.
 
A többsugaras antenna képes kiküszöbölni a meglévő légi távközlési hálózatok hiányosságait, amelyek műholdakon keresztül továbbítanak adatokat és ki vannak téve annak, hogy a rossz időjárási körülmények vagy egyebek zavaró tényezőként hassanak rájuk. Olvasd el: Dél-Korea 5 éves projekt keretében fejleszti a 6G-t
 
A többnyalábú antenna a magánszektorban is alkalmazható vészhelyzeti távközlési hálózatok kiépítésére a rádiós árnyékterületeken és a 6G bázisállomási távközlésben – jegyezte meg a dél-koreai Védelmi Fejlesztési Ügynökség.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.