2023. 12. 22. - 08:30

Nagy siker a japán mesterséges intelligencia precíziós permetezőrendszer

Nagy siker a japán mesterséges intelligencia precíziós permetezőrendszer

A Kubota japán cég mesterséges intelligencia precíziós permetezőrendszere kapta a bronz díjat a Sitevi mezőgazdasági vásáron Franciaországban.

Nagy sikert aratott a japán Kubota gépgyártó mesterséges intelligencia (MI) permetezőrendszere: bronzérmet szerzett a Sitevi vásáron, a franciaországi Montpellier-ben. A vásár elsősorban a szőlő-, gyümölcs- és olajbogyó-termesztésre összpontosít, az ezeken a területeken tevékenykedő gazdákat fogja össze.
 
Mesterséges intelligencia és precíz alkalmazás
 
A Kubota mesterséges intelligencia precíziós permetezőrendszere mesterséges intelligenciát és 3D kamerákat használ a lombtrágyák és növényvédő szerek kiemelkedően precíz adagolásához.
 
Az MI rendszerrel a gép valós idejű beállításokat tud végezni, lehetővé téve ezzel a lombtrágyák és a növényvédő szerek pontosabb alkalmazását. Olvasd el: Önjáró gyomirtó permetező gép a gyümölcsösbe
 
Bronzérmes a japán mesterséges intelligencia precíziós permetezőrendszer
Bronzérmes a japán mesterséges intelligencia precíziós permetezőrendszer
 
A vállalat ezen módszerrel a növényvédő szerek akár 40-, míg a lombtrágyák akár 20 százalékos csökkentését ígéri. Olvasd el: Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot
 
A Kubota innovációja magába foglalja a szoftvert, a hardvert, valamint egy online felügyeleti eszközt. Így külső szolgáltatók is használhatják az adatokat.
 
A mesterséges intelligencia precíziós permetezőrendszer plug-and-play módon szerelhető fel traktorokra.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.