2021. 08. 22. - 08:00

Önjáró kamion: A világ első teljesen elektromos teherautója – gördeszka alappal

Önjáró kamion: A világ első teljesen elektromos teherautója – gördeszka alappal

A tisztább áruszállítás iránti küldetése keretében alkotta meg egy francia vállalat a gördeszka-platformot, teljesen elektromos teherautók számára.

Meghökkentő: azzal a céllal, hogy tisztább, környezetbarátabb legyen az áruszállítás, a francia Gaussin mérnöki vállalat gördeszka-platformot fejlesztett ki 100 százalékban hidrogénnel hajtott, illetve teljesen elektromos teherautók számára.
 
A Gaussin gördeszka sokoldalú és moduláris rendszer, mely 18 és 44 tonna között alkalmazható és amely különböző célokra konfigurálható. Olvasd el: Robot kamionok - Van, aki már most elektromossá teszi a szállítást
 
A sokoldalú platformra bármilyen konfiguráció megvalósítható
A sokoldalú platformra bármilyen konfiguráció megvalósítható
 
A dizájn fő jellemzője az ultrakönnyű alváz, valamint a nyitott felület – ez azt jelenti, hogy ezek a járművek autonóm vezetési technológiával képesek működni.
 
A sokoldalú kamion platform két változatban érhető el: az egyik a hidrogénüzemű rendszer nagy távolságokra, a másik a teljesen elektromos berendezés, rövidebb utakra.
 
A hidrogénüzemű rendszer 800 kilométert tesz meg önállóan, s 20 perc alatt tankol. A teljesen elektromos beállítás 300 kilométert bír, 3 perces akkumulátorcserével. Ezzel a két opcióval a Gaussin gördeszka hosszú- és rövid távú alkalmazásokra egyaránt használható.
 
Kétségtelen, hogy az új találmánnyal a vállalat erősíti úttörő szerepét az ökológiai átmenet támogatásában, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású mobilitási megoldások fejlesztésében. Olvasd el: Vinnék a mesterséges intelligencia-kamionokat, mint a cukrot
 
 
Amellett, hogy a gördeszka-platform két különböző lehetőséget kínál a meghajtást illetően, különböző hosszúságban, magasságban és tengelykonfigurációban is rendelkezésre áll, így a különféle áruszállítási igényeknek is megfelel.
 
Ez azt jelenti, hogy bármely vállalat hozzáférhet és testre szabhatja azt – úgy, ahogy azt a saját igényei kívánják. Ezzel a termék gyorsabb forgalomba hozatala is lehetővé válik.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.