2020. 05. 19. - 09:45

Robot kamionok - Van, aki már most elektromossá teszi a szállítást

Robot kamionok - Van, aki már most elektromossá teszi a szállítást

Egy svéd vállalat, mely az árufuvarozáshoz tervez és fejleszt technológiát, összefogott egy zabitalt készítő céggel a fenntartható szállítás megoldására, melyet a teljesen elektromos járművekben látnak.

Küszöbön áll az önjáró, szállítmányozásra alkalmas járművek megjelenése? A svéd Einride vállalat, mely árufuvarozáshoz tervez és fejleszt technológiát, társult az Oatly nevű zabitalt készítő céggel annak érdekében, hogy megoldást találjanak a fenntartható szállításra a svéd piacon megtalálható, teljesen elektromos, sofőr nélküli járművek segítségével.
 
A partnerség 2020 negyedik negyedévében veszi kezdetét Svédországban - ezzel az Oatly lesz a világ első cége, amely önjáró, elektromos szállítmányozást végez kereskedelmi útvonalain – jelentette be a két vállalat. Olvasd el, mikor jelent meg először a svéd önjáró kamion!
 
Az elektrmos teherautókkal az Einride támogatja az Oatly kész, zab-alapú termékeinek szállítását a svédországi gyártóüzemüktől a rendeltetési helyekre.
 
Az önjáró elektromos teherautók rengeteg előnnyel járnak
Az önjáró elektromos teherautók rengeteg előnnyel járnak
 
Emellett az Oatly az Einride tehermobilitási platformot használja a szállítmányok valós idejű nyomon követésére és kezelésére, a szállítási mennyiség, a megtett távolság, a kapcsolódó kibocsátások figyelésére a jövőbeni költségek és a szállítmányok szén-dioxid-hatásainak csökkentése érdekében.
 
A zabitalt készítő cég világszerte ismertté tette magát az élelmiszeriparban szükséges kihívások, változtatások előmozdítása terén - egy fenntarthatóbb élelmiszer-fogyasztás és -termelés érdekében.
 
„A fenntarthatóság mindennek az alapját képezi. Elkötelezettek vagyunk az élelmiszeriparban történő változások előmozdításában, azáltal, hogy új, fenntartható megoldásokat vezetünk be az üzleti élet minden területén” - mondta el Simon Broadbent, az Oatly ellátási láncának igazgatója.
 
Hozzátette: az elektromos szállítás globális szinten az ellátási láncra vonatkozó stratégia kulcsfontosságú része, s az útvonalakon 87 százalékkal csökkenteni tudják a szén-dioxid-lábnyomukat. Természetesen nagyon izgatottak, amiért az Einride-al megteremthetik ezt az új lehetőséget.
 
Robert Falck, az Einride vezérigazgatója és alapítója kiemelte: „A közúti teherfuvarozás jelenleg egy igencsak drasztikus változtatásra szoruló rendszer.” Mint mondta, a globális CO2-kibocsátás közel 7 százaléka e közúti árufuvarozásból származik.
 
„Ez a szám csak akkor fog növekedni, ha nem váltunk át fenntarthatóbb megoldásokra, mint amilyen az Einride tehermobilitási platformja. Ez lehetővé teszi a fenntartható környezetet és üzleti tevékenységet is” – hangsúlyozta a cégvezető.
 
Olvasd el ezt is: Robot taxik Kínában a személyfuvarozásban
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.