2023. 10. 03. - 09:50

Precízen azonosítja az idegeneket a mesterséges intelligencia

Precízen azonosítja az idegeneket a mesterséges intelligencia

Amerikai kutatók olyan mesterséges intelligencia rendszert fejlesztettek ki, amely 90 százalékos pontossággal képes észlelni a földönkívülieket.

A tudósok kifejlesztettek egy mesterséges intelligencia rendszert, amely 90 százalékos pontossággal érzékeli az idegeneket.
 
Véleményük szerint az új technológia jelentős előrelépés az emberi faj azon képességét illetően, hogy felfedezzen más életformákat a Naprendszerben - és azon túl.
 
Többet kimutattak már az élethez szükséges komponensek közül az űrben – például aminosavakat -, a szakértők azonban nehezen tudják megállapítani, hogy azok biotikusak-e, vagyis valójában az élet jeleinek számítanak-e. Olvasd el: Valójában az emberi is földönkívüli?
 
Precízen azonosítja az idegeneket a mesterséges intelligencia
Precízen azonosítja az idegeneket a mesterséges intelligencia
 
„Ez jelentős előrelépés azon képességünket illetően, hogy felismerjük a biokémiai életjeleket más világokban. Megnyitja az utat az intelligens érzékelők vagy pilóta nélküli űrhajók használatához az életjelek keresésére. Ezek az eredmények azt is jelentik, hogy képesek leszünk életformát találni egy másik bolygón, egy másik bioszférából, még akkor is, ha az nagyon különbözik a Földön ismert élettől” – magyarázta dr. Robert Hazen, a Virginia állambeli George Mason Egyetem vezető kutatója. Olvasd el: Metán lehet a kulcs a földönkívüliek megtalálásához?
 
Hozzátette: ha máshol is találnak életjeleket, már meg tudják állapítani, hogy a Földön és más bolygókon az élet közös vagy eltérő eredetű-e.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.