2021. 02. 14. - 08:00

Profi szakácsokat segítene a mesterséges intelligencia

Profi szakácsokat segítene a mesterséges intelligencia

Főzéshez alkalmazná a mesterséges intelligenciát a Sony kiemelt gasztronómiai projektje – olyan robotikai megoldásokkal, melyek asszisztálhatnak a szakácsoknak.

A mesterséges intelligencia (MI) alapkutatását és fejlesztését segítené elő a 2019-ben indított SONY AI, melyet a vállalat azzal a céllal hozott létre, hogy olyan MI-t alkosson, mely felszabadítja az emberi fantáziát és kreativitást.
 
A játék, a képalkotás és az érzékelés mellett a Sony a gasztronómiát is bevezetné az új technikai és üzleti felfedezések kiemelt témái közé - mesterséges intelligenciát alkalmazva az új receptek készítéséhez. Olvasd el: Főz és tanul is - itt a konyhákon használható mesterséges intelligencia-robot
 
A gasztronómia kiemelt projektjének nevezett SONY AI program robotikai megoldásokat szeretne létrehozni, amelyek segítséget nyújthatnak a szakácsoknak a főzési folyamatokban.
 
Profi szakácsoknak segítene a mesterséges intelligencia
Profi szakácsoknak segítene a mesterséges intelligencia
 
A receptkészítés a mesterséges intelligencia számára igazi kihívás. Végtelen számú összetevő áll rendelkezésre, de olyan korlátozások is jelen vannak, mint a hely, az éghajlat, az évszak, valamint az emberek egészségi és étkezési preferenciái.
 
Elképesztően nagy adatfeldolgozási képessége miatt azonban a SONY AI különféle forrásokat használhat fel - beleértve a receptek és összetevők adatait, például az ízt, az aromát, molekulaszerkezetet, tápanyagokat -, hogy segítse a világ legjobb szakácsait az alkotóelemek párosításának, a receptek tervezésének és a menü létrehozásának kreatív folyamatában, szabadalmaztatott MI-algoritmusokkal. Olvasd el: Biztonságos ételkészítéssel segíti egy robot az éttermeket
 
Az alkalmazáson keresztül a SONY AI nemcsak asszisztál abban, hogy ízletes ételek készüljenek. Az emberek egészségéhez és a környezet megóvásához, fenntartásához is hozzájárul.
 
„Ami a konyhai robotokat illeti, a SONY AI projekt alkotói tisztában vannak azzal, hogy ilyet nem egyszerű elkészíteni – a robotnak harmonikus együttműködésre van szüksége a szakácsokkal, ehhez pedig nemcsak tudnia kell, de felül is kell múlnia a szakács képességeit és technikáit" – mondta el Hiroaki Kitano, a SONY AI vezetője.
 
Hozzátette: pontosan ez az oka annak, hogy a SONY AI törekedni fog a fejlett és precíz szakácssegítő főzőrobot kutatására és fejlesztésére, amely kiemelkedő asszisztens lehet a világszínvonalt képviselő szakácsok számára.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.