2021. 08. 29. - 08:00

Technológiai csoda: pillanatok alatt elektromos járművé alakul a kerekesszék

Technológiai csoda: pillanatok alatt elektromos járművé alakul a kerekesszék

Az orosz SupremeMotors elektromos járműgyártó cég rukkolt elő az UNAwheel maxival, mely a fogyatékossággal élő emberek mobilitási kihívásainak leküzdésére szolgál.

Egy orosz cég, a SupremeMotors kapta az iF Design 2021 díját: az elektromos járműgyártó cég ugyanis UNAwheel maxi néven olyan eszközt fejlesztett ki, amely pillanatok alatt elektromos járművé alakít át egy kerekesszéket, megoldva ezzel a fogyatékossággal élő emberek egyik alapvető gondját. Olvasd el: Így segíthetnek a robotok a kerekesszékeseknek
 
Az egyszerű, akkumulátorral működő kiegészítő az aktív és a mechanikus kerekesszékkel is kompatibilis, s eléri a 20 kilométer per órás sebességet. Egyetlen feltöltéssel akár 30 kilométert is képes megtenni. Olvasd el: Kerekesszékre szerelt robotkar segítheti a betegeket
 
A kiegészítő pillanatok alatt elektromos járművé alakít át egy kerekesszéket
A kiegészítő pillanatok alatt elektromos járművé alakít át egy kerekesszéket
 
Az UNAwheel maxi állítható kormánykerékkel készült, cserélhető akkumulátorral rendelkezik - alapvetően a hagyományos kerekesszékek kiegészítőjeként alkották meg.
 
A kormányrészt fém (hidroformázási és vágási technológia) és műanyag (fröccsöntés) kombinációjával alkották meg, a fogantyúk gumiból vannak, a törzs műanyagból. Olvasd el: Gondolatok mozgathatják a protéziseket?
 
Nem hátrány, hogy könnyen kezelhető, egyszerűen és gyorsan rögzíthető a kerekesszékhez és ugyanígy le is választható róla.
 
Fejlesztői szerint a konzol szinte minden aktív kerekesszékhez illeszkedik, s elég 30 másodperc egy 12 kg-os mechanizmus telepítéséhez.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.