2023. 03. 24. - 09:40

Túlszárnyalnák a Teslát - Mesterséges intelligencia hajtja a teljesen autonóm elektromos autót

Túlszárnyalnák a Teslát - Mesterséges intelligencia hajtja a teljesen autonóm elektromos autót

Mesterséges intelligencia segítségével vezeti magát az úton egy vadonatúj elektromos kocsi, a japán Turing alkotása, amely sorozatgyártást tervez.

Teljesen elektromos autóval rukkolt elő a japán Turing vállalat: járműve mesterséges intelligencia (MI) használatával vezeti magát önállóan.
 
Az önvezető kocsi mesterséges intelligencia képalkotást és szkennelést alkalmaz az autópályák és a városok körbejárásához. A Turing autókoncepciója lehetővé teszi, hogy a mesterséges intelligencia vezetési döntéseket hozzon, miközben az úton halad.
 
A fedélzeten levő kamera - az érzékelők és a dinamikus térképek mellett - összegyűjti a vezetés közben kapott képeket. Az észlelt információk alapján az autó önállóan működteti a kormányt és az utasok segítsége nélkül közlekedik az utakon.
 
A japán elektromos autókat fejlesztő cégnek mindig is célja volt a mesterséges intelligencia felé fordulás az autókoncepciók esetében - 2022-ben a technológiai csapat 500 órányi vezetési adatbázist gyűjtött össze mesterségesintelligencia-vezérelt rendszeréhez. Olvasd el: Utakra engedi 2023-ban az önjáró autókat Japán
 
Túlszárnyalnák a Teslát - Mesterséges intelligencia hajtja a teljesen autonóm elektromos autót
Túlszárnyalnák a Teslát - Mesterséges intelligencia hajtja a teljesen autonóm elektromos autót
 
A kocsik tervezésében a Turing a Nichinan tervezőcsoporttal működött együtt a Stable Diffusion mély tanulás- és a szöveg-kép modellezés alkalmazásához. Olvasd el: Önálló utakra indul a Waymo robottaxi Los Angelesben
 
A csapat úgy döntött, a statikus képeket kombinálja a digitális modellezéssel, a CG rendereléssel, a színes 3D nyomtatási méretarányos modellekkel, a vezetési animációkkal és a kiterjesztett valóság adataival. A dizájn eredménye egy bab alakú autómodell: elöl lejtős, kerekebb megjelenésű, felfelé nyitja az ajtókat és három nézetre osztja a szélvédőt.
 
„Ez a projekt a mesterséges intelligencia és az autótervezés ötvözésével - melyben az emberi intelligencia és a digitális munka szakértői dolgoztak együtt - bizonyítja az MI-tervezés elképesztő erejét és sebességét” – mondta el Yoshiichi Saruwatari, a Nichinan tervezési és mérnöki részlegének vezérigazgatója és igazgatója.
 
A Turing 2030-ra 10 ezer teljesen autonóm elektromos jármű gyártását tervezi. 
 
Idén, 2023-ban egy 100 egységből álló kisméretű gyártóüzem és 10 ezer megszerzett vezetési adat a célja. 
 
Szeretnék elérni teljesen autonóm vezetésű elektromos autóik tömeggyártását, sőt, egy olyan autógyár létrehozását, amely felülmúlja a Teslát.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.