2022. 11. 14. - 11:00

Uniós forrásokat gyűjt 6G kutatásra az InterDigital

Uniós forrásokat gyűjt 6G kutatásra az InterDigital

Újabb győzelmet aratott a 6G-kutatás terén az InterDigital vállalat – Európai Uniós forrásokat gyűjt a kutatásra.

Újra nyert a 6G-kutatás terén az InterDigital vállalat – 35 projektjéből 5-öt az Európai Unió (EU) fedez finanszírozásával, egy 250 millió eurós kezdeményezés részeként, melynek célja a régió szerepének előmozdítása az 5G-n túli fejlődésben.
 
Az amerikai mobil kutatás-fejlesztési vállalat a következők felfedezéséhez szerzett támogatást: mesterséges intelligencia-kompatibilis rádióelérés, digitális ikrek, rövid hatótávolságú kommunikációs protokollok, érvényesítő eszközök a potenciális 6G technológiákhoz.
 
Ide tartozik azonban még egy másik ellenőrzési projekt is, amely az újrakonfigurálható intelligens felületeket és a cellamentes Massive MIMO-t fedi le. A MIMO a Multiple-Input Multiple-Output rövidítése, ami több bemenet-több kimenetet jelent. Olvasd el: Az 5G még nem terjedt el, de a távközlés már a 6G-re készül
 
Uniós forrásokat gyűjt 6G kutatásra az InterDigital
Uniós forrásokat gyűjt 6G kutatásra az InterDigital
 
A finanszírozást az EU Intelligens Hálózatok és Szolgáltatások Közös Vállalkozása biztosítja, amely a Horizon Europe 6G zászlóshajó projekt részét képező kezdeményezés – közölte az InterDigital. Olvasd el: Maximalizálná a Nova az 5G és 6G hálózatok potenciálját
 
Az EU hálózati egysége a legújabb, 35 projektből álló programot együtt működteti a 6G-IA-val, amely egy szövetség: a Horizont 2020 5G Public Private Partnership privát alkotórészének nevezi magát.
 
Az InterDigital válogatása a 6G@UT-ban való részvételére épül – utóbbi projektet a Texasi Egyetem jelentette be 2021-ben az Egyesült Államokban.
 
Rajesh Pankaj, a cég műszaki igazgatója kifejtette, hogy az uniós projektben való részvételük igazolta korábbi hozzájárulásukat „az európai vezeték nélküli kutatási és innovációs ökoszisztémához” utalva arra, hogy a korábbi 5G programokban is komoly munkát végeztek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.