2020. 05. 18. - 10:29

Így készítsünk puffasztott amerikai palacsintát

Így készítsünk puffasztott amerikai palacsintát

Ha szeretjük a palacsinta amerikai típusát, érdemes kipróbálnunk ezt a verziót is: a finomságot egy kicsit fel is duzzaszthatjuk, hogy méretes legyen.

Bár nálunk kevésbé divat, sokan kedvelik az amerikai palacsintát, mely kissé más és formára is nagyobb, mint a hagyományos.
 
Lássuk, hogyan készíthetjük igazán szépre, nagyra és kerekre egy kis duzzasztással!
 
Hozzávalók: 4 csésze liszt (500 g), szitálva; 4 evőkanál sütőpor; 4 csésze tej (960 ml), érintésre legyen meleg; ¾ csésze vaj (170 g), olvasztva; 3 tojás sárgája; 4 tojás fehérje; juharszirup a tálaláshoz.
 
Ízletes és mutatós az amerikai palacsinta
Ízletes és mutatós az amerikai palacsinta
 
Elkészítés
 
Keverjük össze egy nagyobb tálban a lisztet és a sütőport.
 
Egy másik tálban kombináljuk össze egymással a vajat, tejet, tojás sárgáját és keverjük meg jól.
 
Egy harmadik tálban turmixgép segítségével verjük fel a tojásfehérjéket habbá, míg csúcsok nem alakulnak ki benne.
 
Öntsük a tejes mixet a lisztes mixbe és keverjük gumi spatulával, míg kellően össze nem áll a tészta. Adjuk hozzá a tojásfehérjéket, s óvatosan „hajtogassuk bele” a keverékbe.
 
Melegítsünk fel egy 20 cm-es, nem tapadós serpenyőt alacsony hőfokon. Öntsünk fél csészényi adagot bele a tésztából, simítsuk ki a tetejét és fedjük be egy fedővel. Süssük, míg aranybarna nem lesz és ha beleszúrunk egy fogvájót, tisztán húzzuk ki – akkor a tészta megsült.
 
Tegyük tányérra a palacsintát, majd ismételjük meg a folyamatot, amíg van kisütnivaló tészta.
 
Juharsziruppal a legfinomabb!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.