2010. 03. 13. - 06:00
Pekingi kacsa
Az egyik leghíresebb pekingi étel, több mint négyszáz éves hagyományra tekint vissza. Szerte a világban mázos kacsák lógnak a kínai városrészekben található éttermek ablakában, amelyet rengeteg ételhez használnak fel a menün.
Hozzávalók:
- 2 kg kacsa
- kínai fűszer keverék
- tengeri só
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál fehérbor
- 1 csésze forró víz
- 50 dkg parajlevél
- gomba
Tegyük a kacsát egy fazékba és öntsünk rá forrásban levő vizet. Forraljuk 5 percig, szűrjük le és hűtsük ki folyóvíz alatt. Kenjük meg a bőrét a méz, az ecet, a fehérbor és a forró víz keverékével, majd akasszuk fel hűvös, szellős helyre 6- 8 óráig állni hagyjuk. Majd 200 fokosra előmelegített sütő rácsára helyezzük, és vízzel töltött tepsit helyezünk alá. Kb. 45 percig sütjük. Utána mellétesszük a parajt és a gombát, majd még 10 percig főzzük. A lisztet kikeverjük a vízzel, és a hús levét besűrítjük vele.
- 2 kg kacsa
- kínai fűszer keverék
- tengeri só
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál fehérbor
- 1 csésze forró víz
- 50 dkg parajlevél
- gomba
Tegyük a kacsát egy fazékba és öntsünk rá forrásban levő vizet. Forraljuk 5 percig, szűrjük le és hűtsük ki folyóvíz alatt. Kenjük meg a bőrét a méz, az ecet, a fehérbor és a forró víz keverékével, majd akasszuk fel hűvös, szellős helyre 6- 8 óráig állni hagyjuk. Majd 200 fokosra előmelegített sütő rácsára helyezzük, és vízzel töltött tepsit helyezünk alá. Kb. 45 percig sütjük. Utána mellétesszük a parajt és a gombát, majd még 10 percig főzzük. A lisztet kikeverjük a vízzel, és a hús levét besűrítjük vele.
Memo