2010. 03. 13. - 06:00

Pekingi kacsa

Pekingi kacsa
Az egyik leghíresebb pekingi étel, több mint négyszáz éves hagyományra tekint vissza. Szerte a világban mázos kacsák lógnak a kínai városrészekben található éttermek ablakában, amelyet rengeteg ételhez használnak fel a menün.

Hozzávalók:
-    2 kg kacsa
-    kínai fűszer keverék
-    tengeri só
-    3 evőkanál méz
-    2 evőkanál fehérbor
-    1 csésze forró víz
-    50 dkg parajlevél
-    gomba

Tegyük a kacsát egy fazékba és öntsünk rá forrásban levő vizet. Forraljuk 5 percig, szűrjük le és hűtsük ki folyóvíz alatt. Kenjük meg a bőrét a méz, az ecet, a fehérbor és a forró víz keverékével, majd akasszuk fel hűvös, szellős helyre 6- 8 óráig állni hagyjuk. Majd 200 fokosra előmelegített sütő rácsára helyezzük, és vízzel töltött tepsit helyezünk alá. Kb. 45 percig sütjük. Utána mellétesszük a parajt és a gombát, majd még 10 percig főzzük. A lisztet kikeverjük a vízzel, és a hús levét besűrítjük vele.

Pekingi kacsa




Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.