Szépségfogászat - Fogpótlás

5 gyors bevált tipp, ha fáj a fog

5 gyors bevált tipp, ha fáj a fog
A világon talán az egyik legrosszabb kín, ha fáj az embernek a foga. Dr. Fülöp Papp Mártát arról faggattuk, mivel tudjuk gyorsan, otthon vagy a világ bármely táján a fájdalmat enyhíteni és mit kell tennünk, ha szeretnénk elkerülni a következő ilyen esetet.

 

Tegyük fel, otthon vagyok, fáj a fogam. Mi tanácsol, mivel tudom gyorsan enyhíteni a fájdalmat?

Bár a fájdalmat nem enyhíti azonnal, de először is hívjuk fel a fogorvosunk, egyeztessünk időpontot, kérjünk sürgős segítséget vagy jelentkezzünk be online. Ha már fáj a foga valakinek, akkor ott a fogorvos tud segíteni, mi otthon a házi praktikákkal inkább elviselhetővé tudjuk tenni a fájdalmat a kezelésig.

Mondok pár már bevált, hasznos, népinek is tekinthető tippet fogfájás ellen:

fogfájás

  • Mossuk meg a fájó fogat alaposan, amennyire a fájdalom engedi és öblítsük ki a szánkat szájöblítővel vagy langyos vízzel, hogy a szájüreg tiszta legyen, és fogselymezzük meg a fog környékét, hogy megszabaduljon az ételmaradékoktól.
  • Áztassunk be egy darab gézt (vagy anyagot) szegfűszeg olajba, és tartsa a fogon. Ez átmenetileg csökkenti a fájdalmat. Ha nincs kéznél olaj, akkor harapjunk rá magára a szegfűszegre, tartsuk egy picit a szánkban, hogy a benne lévő illóolajok kifejthessék hatásukat.
  • A legtöbb háztartásban van valamilyen alkohol, gyógynövényes svédcsepp vagy esetleg pálinka. Vegyünk be a szánkba egy félcentnyit, jól mozgassuk meg belül, majd köpjük ki. Ismételjük meg párszor, hogy az alkohol átjárhassa fogaink közét és el tudja zsibbasztani a gyulladt területet.
  • Helyezkedjünk el kényelmes fekvő pozícióba. A fejünk legyen magasabban a test többi részénél, akár támasszuk meg magunk párnával, mert így a vér nyomásának csökkentésével enyhítjük a fájdalmat.
  • Pucoljunk meg és törjünk össze pár gerezd fokhagymát. Kicsit pépesítsük meg ujjaink között és kenjük be vele fájós fogunkat. Ne törődjünk most a fokhagyma esetleg erős illatával. A hagyma hatóanyagai, illóolajai gyorsan enyhíteni fogják fájdalmat.
A fogfájás bárhol elkaphatja az embert. Legyen nálunk valami hasznos holmi ilyen esetekre?

A leghasznosabb holmi ilyen esetekre az ép és egészséges fogak!

Egyszerűen nem fog megbetegedni a fogunk, ha törődünk vele. Járjunk el félévente fogászati kontrollra, fogadjuk meg fogorvosunk tanácsait, használjunk gyakran fogselymet, figyeljünk oda az életmódunkra, az étkezésünkre és nem lesz baj.

Félünk a fogorvostól? Miért? Ha valahol fájdalmat okoznak, keressünk olyan fogorvost, aki fájdalommentesen le tudja kezelni a problémáinkat és nem csak kezeli, de feltett szándéka, célja is, hogy meg is szüntesse a problémát.

Magamból kiindulva, én is féltem a fájdalom miatt a fogorvostól. Mit lehet tenni akkor, ha az ember egész egyszerűen fél?

A félelem nem jó. Annak mindig valami oka van. Meg kell tudni határoznunk, mitől félünk. A legtöbb esetben ki fog derülni, hogy a félelmünk mögött egyszerűen a tétlenségünk van, hogy nem merünk, vagy nem akarunk változtatni, másként látni dolgokat, vagy másként cselekedni.

  • Félünk az injekciótól?
Keressünk olyan rendelőt, ahol rendelkeznek azzal a technikával, ami mellett nem kell injekció vagy csak minimális.

  • Félünk a fájdalomtól?
Ez egy olyan kérdés, ami számomra mindig is fura volt. Ha valahol szereztem egy olyan élményt, hogy a fogorvoslás csak fájdalmakkal járhat - ami nem lehet igaz -, akkor addig kell mennem, amíg megtalálom a helyet, ahol a fogorvosom is ember, önmagának sem okozna fájdalmat, tudja mit csinál és törődik velem.

  • Félünk attól, hogy a fogfájásunk csak a jéghegy csúcsa és utána kiderül, hogy más problémák is vannak?
Ez könnyen elképzelhető, de itt feljön a felelősség kérdése. Ki okozta ezt?

  • Mi okoztuk magunknak?
Ha nem törődünk valamivel, az elromlik, ez igaz a fogainkra is. A válasz igen, mi okozzuk magunknak. Mindegy mivel. Szokásainkkal, félelmeinkkel, étkezésünkkel. De ezeket mi csináljuk.

  • Úgy érezzük, hogy meg lehetett volna előzni a problémát, de nem szólt időben a fogorvosunk?
Lehetséges, hogy így van. De menjünk el hozzá, kérjük ki a tanácsát, beszélgessünk el vele és kezdjünk el másképp gondolkodni a fogorvoslásról. Mi a Naturadent-nél sosem feledjük, hogy mi is emberből vagyunk. Nekünk is vannak problémáink, mi is érzünk fájdalmat és arra tettük fel az életünket, hogy fogakat mentünk meg és a lehető legtöbb embernek adjuk vissza egészséges, boldog mosolyát. De ez nem megy a pácienseink együttműködése nélkül. Közösen kell dolgoznunk, hogy a fog is és a szervezet is visszanyerje egészsége egyensúlyát és a lehető legtöbb ideig meg is tudjuk őrizni azt.

Emellett természetesen nagyon fontos a technikai felszereltség. Nálunk ma már napi gyakorlatban használjuk a lézerfogászat ma létező  legjobb, legfejlettebb berendezését, a Biolase Waterlase iPlus-t. Ez a berendezés lézerfény, víz és oxigén felhasználásával valóban fájdalommentesen, injekciós tű használata nélkül, vérzés nélkül és a kellemetlen fúróhangot is száműzve ad lehetőséget a fogászati kezelések széles tárházának elvégzésére. Igazi űrtechnika a jövő fogászatában.


 Biolase Waterlase iPlus-t.


Ha szeretné megismerni a lézerfogászati lehetőségeket, klikkeljen ide, vagy a képre, Dr. Fülöp Papp Márta és fogorvos, csapata vár mindenkit szeretettel a Naturadent rendelőjében Budapesten a Fővám téren.

Naturadent
a természet erejével a fogak megmentéséért
Michael Bublé visszatér

Michael Bublé visszatér

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy az énekes kisfia súlyos betegségben szenved. Akkor Michael úgy döntött visszavonul, de most ismét színpadra áll. ...
Segít az online csoport a dohányzásról leszokásban

Segít az online csoport a dohányzásról l...

Hatékony segítség lehet a cigarettáról leszokás támogatásában egy internetes csoport, amelyben hasonló problémával küzdő emberek osztják meg egymással tapasztal...
Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény dolog

Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény ...

Nem egyszerű béranyán keresztül gyermeket várni – szögezte le a népszerű valóságshow-sztár. Kim Kardashian és férje egészségügyi probléma miatt várja harmadik b...
Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda

Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtla...

Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivaló...
Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Mint a közelmúltban kiderült, lemondta koncertjeit a népszerű énekesnő. Shakira azért kénytelen halasztani turnéját, mert súlyos probléma van a hangszálaival.
David Beckhamék fia elköltelezte magát?

David Beckhamék fia elköltelezte magát?

Furcsa gyűrűre figyeltek fel a lesifotósok a minap Brooklyn Beckham ujján – Mivel David és Victoria Beckham legidősebb fia ismét egy párt alkot korábbi kedvesév...
A vita megerősíti a szerelmet?

A vita megerősíti a szerelmet?

Természetesen nem szabad mindenen összeveszni, de friss kutatások bizonyítják, hogy olykor egy-egy vita előrébb viszi a párkapcsolatot.   
Colin Farrell boldog, de titok, hogy kivel

Colin Farrell boldog, de titok, hogy kiv...

Boldog új kapcsolatában a sármos színész – Colin Farrell kedvesének neve most is titok, de ez nem, hogy nagyon jól érzi magát a barátnőjével.
Durva következményekkel járhat a térdre az elhízás

Durva következményekkel járhat a térdre ...

Ha a sok korábbi mellett még egy okra van szükségünk a fogyáshoz, íme: a túlsúly következtében egy új tanulmány szerint elmozdul a térd s ennek súlyos következm...
Közleményt adott ki Ed Westwick

Közleményt adott ki Ed Westwick

Egyre jobban dagadt a botrány a Gossip Girl sztárja körül, akit mostanra több nő is erőszakkal vádol. A színész megszólalt a téma kapcsán.   
< >