Szerelem

Kiderült a csókolózás oka?

Kiderült a csókolózás oka?
Igazán intim dolog, amely összeköt két embert és közelebb hoz egymáshoz. De vajon miért van rá szükség?

 

A tudósok régóta vizsgálják a csókolózás és a szeretkezés különböző okait. Egy friss tanulmány most azt derítette ki, hogy vajon miért csinálják a szerelmesek az előbbit.
 
 
Sheril Kirshenbaum legújabb könyvében felfedi az igazságot, amelyben utána jár olyan dolgoknak, mint például, hogy mi a csókolózás oka. A kérdés összetett, hiszen több tényezőből tevődik össze. Ilyen például a vágy fenntartása, a kapcsolat megteremtése, de evolúciós okai is vannak. 
 
 
Arra sajnos nem ad választ, hogy honnan ered, de vannak olyan vizsgálatok, amelyek úgy vélik, hogy valahol az állatokra vezethető vissza, hiszen a szülők táplálják a gyermekeiket. E feltevés alapján pedig elmondható, hogy a gondoskodással és a szeretettel lehet összekötni. 
A másik ok, amiért minden pár csókolózik, hogy segíti a szerelmesekben a vágyat, ezáltal pedig közelebb kerülnek egymáshoz. Ráadásul olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek boldogságérzetet adnak. Egy rosszul sikerült csók azonban mindent tönkre tehet, teljesen eltörölheti a vonzalmat.
 
 
 
N.O.
Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >