2017. 10. 12. - 18:29

Kiderült a csókolózás oka?

Kiderült a csókolózás oka?
Igazán intim dolog, amely összeköt két embert és közelebb hoz egymáshoz. De vajon miért van rá szükség?

 

A tudósok régóta vizsgálják a csókolózás és a szeretkezés különböző okait. Egy friss tanulmány most azt derítette ki, hogy vajon miért csinálják a szerelmesek az előbbit.
 
 
Sheril Kirshenbaum legújabb könyvében felfedi az igazságot, amelyben utána jár olyan dolgoknak, mint például, hogy mi a csókolózás oka. A kérdés összetett, hiszen több tényezőből tevődik össze. Ilyen például a vágy fenntartása, a kapcsolat megteremtése, de evolúciós okai is vannak. 
 
 
Arra sajnos nem ad választ, hogy honnan ered, de vannak olyan vizsgálatok, amelyek úgy vélik, hogy valahol az állatokra vezethető vissza, hiszen a szülők táplálják a gyermekeiket. E feltevés alapján pedig elmondható, hogy a gondoskodással és a szeretettel lehet összekötni. 
A másik ok, amiért minden pár csókolózik, hogy segíti a szerelmesekben a vágyat, ezáltal pedig közelebb kerülnek egymáshoz. Ráadásul olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek boldogságérzetet adnak. Egy rosszul sikerült csók azonban mindent tönkre tehet, teljesen eltörölheti a vonzalmat.
 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.