2022. 08. 13. - 17:45

Beleszerethetünk egy robotba?

Beleszerethetünk egy robotba?
A technológia fejlődésével az ember és a gép közötti határvonal kezd elmosódni. A virtuális valóság és az MI fejlődésével ma már lehetséges olyan gépeket létrehozni, amelyek lemásolják a fizikumot, az arcvonásokat, sőt még a bőrt is. Ezek a gépek empátiára is képesek, ami megkülönbözteti őket a hagyományos gépektől.
Az empátiaérzés képessége lehetővé teszi az ember-gép kapcsolat megkülönböztető tényezőjét. Míg egy hagyományos gép egyszerűen csak reagál az ingerekre, addig egy empátiával felszerelt mesterséges intelligencia sokkal valósághűbb beszélgetési élményt tud teremteni.
 
 
Ráadásul a felhasználók egyre inkább kezdenek megbízni az MI-ben. Az emberek empátiát éreznek és ennek eredményeként a szeretethez hasonló érzéseket táplálnak egy mesterséges intelligencia iránt.
 
Ez azért van, mert az MI képes megérteni a felhasználókat és úgy reagálni az érzéseikre, ahogyan a hagyományos gépek nem. Ezáltal a felhasználó és az MI közötti kapcsolat szorosabbá és bizalomteljesebbé válik.
 
 
Az emberek és a gépek közötti kapcsolat folyamatosan változik
 
Ez a tendencia leginkább a Replika okostelefonos alkalmazásban érhető tetten. A Replika egy mesterséges intelligencia, amely szimulálja az emberrel való beszélgetést. Az alkalmazást már több mint 20 milliószor töltötték le és sok felhasználó szoros kapcsolatot alakított ki Replikájával. 
 
Egyértelmű, hogy az emberek és a gépek közötti kapcsolat változik. A virtuális valóság és a mesterséges intelligencia fejlődésével a gépek egyre élethűbbé válnak.
 
Ráadásul a felhasználók kezdenek jobban bízni az MI-ben, mint a hagyományos gépekben. Ez a megváltozott kapcsolat valószínűleg messzemenő következményekkel jár majd mind az emberekre, mind a gépekre nézve.
 
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.