2021. 12. 06. - 11:45

6G - Több technológiai terület lehet Kínáé, míg Amerika kivár?

6G - Több technológiai terület lehet Kínáé, míg Amerika kivár?

Egy új jelentés szerint az Egyesült Államok több technológiai területet enged át Kínának a kormány 6G-kockázatokkal kapcsolatos tétlensége miatt.

A 6G infrastruktúra fokozott kutatási és fejlesztési szempontjairól látott napvilágot egy új jelentés. Eszerint az amerikai kormány tétlensége a 6G kockázataival kapcsolatban több technológiai területet enged át Kínának.
 
A Biden-adminisztráció szeretné javítani az ország távközlési hálózatait, s bővíteni kívánja az internetes szolgáltatásokhoz való hozzáférést – az amerikai digitális megosztottság csökkentése végett - az iparági elemzők egy csomó szövetségi beruházást javasolnak, beleértve az országos 6G stratégiát és az azt támogató infrastruktúrát.
 
A Center for a New American Security kutatói által közzétett jelentés megoldásokat kínál a fejlett 6G-kapcsolatok egyesült államokbeli elterjedésének felgyorsítására és egyszerűsítésére – tekintve, hogy az USA és Kína között rivalizálás zajlik a technológiai innováció és a kiépítés terén. Olvasd el: 6G-csata - Ezen a téren jár évekkel előrébb Amerika
 
6G-fejlesztés - Iparági elemzők egy csomó szövetségi beruházást javasolnak
6G-fejlesztés - Iparági elemzők egy csomó szövetségi beruházást javasolnak
 
„Ideje, hogy a technológiai szempontból vezetőnek számító demokráciák figyelembe vegyék az 5G tapasztalati tanulságait és felkészüljenek a következő eseményekre, amelyek az 5G technológiákon túli, valamint 6G (vezeték nélküli hálózat hatodik generációjaként) néven ismertek” – írják a szerzők.
 
A jelentés felvázolja a tennivalók listáját a törvényhozó kormányzati ágak számára.
 
A Fehér Ház részére a jelentés hivatalos 6G-stratégia kialakítását ösztönzi a 6G kiépítésére vonatkozó ütemtervhez. Ezenkívül támogatja a 6G technológia kutatásába és fejlesztésébe való fokozott szövetségi befektetést, s olyan munkacsoport létrehozását, ami a 6G kiépítési tervére összpontosít.
 
A támogató taktikák közé tartozik a pénzeszközök odaítélése a 6G kiépítés biztosítására sérülékeny, rosszul ellátott vidéki közösségek számára - amelyek korábban nem fértek hozzá a gyors hálózati lehetőségekhez -, valamint több külföldi technológus bevonása a 6G fejlesztésekbe, különösen a H-1B hálózat bővítésén keresztül. Olvasd el: Kína vezeti a 6G-rohamot
 
A kutatók új irodák és programok létrehozását is támogatják, olyan ügynökségeken belül, mint a Külügyminisztérium, a Nemzeti Tudományos Alapítvány és a Fehér Ház, hogy tovább haladhasson a 6G hálózat megvalósítása.
 
Bár Amerika az évek során küzdött az 5G bevezetés biztosítása érdekében, az elemzők azt javasolják, a 6G gyorsabb kiépítésére kell összpontosítaniuk a döntéshozóknak.
 
„Az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy elkéssen a 6G-hálózati fejlesztések következményeinek megértésében – áll a jelentésben. - A legjobb előrehaladási út érdekében a döntéshozóknak figyelembe kell venniük az 5G bevezetésének tanulságait – a konkrét műszaki fejlesztéseket és a szélesebb körű technológia-politikai kérdéseket –, s meg kell érteniük a rendelkezésükre álló 6G eszközkészlet hatókörét.”
 
Különösen Kína alkalmazta ezen megközelítést a 6G infrastruktúrára. 2019-ben a kínai kormány bemutatta új kutatási és fejlesztési erőfeszítések elindítását a 6G bevezetésére, miután korábban az 5G technológiákra összpontosított.
 
Az amerikai kongresszus tett pár lépést az Egyesült Államok 6G telepítésének előkészítésére. A közelmúltban javasolt következő generációs távközlési törvényben a szenátorok egy csoportja olyan rendelkezéseket is javasolt, melyek közpénzeket különítenek el a 6G városi területeken történő fejlesztésének támogatására.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.