2021. 12. 15. - 11:10

A 6G alapvető követelményeit vizsgálják a Nokiánál

A 6G alapvető követelményeit vizsgálják a Nokiánál

A 3G-től indultak, jött a 4G, az 5G, nyolc éven belül pedig a 6G térhódítása várható a világon – a Nokia az új mobilkommunikációs hálózat alapvető követelményeit vizsgálja.

A világ az elkövetkező években a 6G megjelenésének és használatának is tanúja lesz. A Nokia szakemberei a közelmúltban a fejlődés mikéntjéről, a 6G alapvető követelményeiről tartottak eszmecserét.
 
A témáról Tyler Kern, a Nokia Today műsorvezetője beszélgetett Grace Koh-val, a Nokia jogalkotási ügyekért felelős alelnökével, valamint Devaki Chandramoulival, a Next G Alliance (NGA) irányítócsoport társelnökével.
 
A technológiai vezetők célja folytatni az 5G fejlesztését, életmentő szolgáltatások, illetve a fogyasztók számára nyújtott gazdasági előnyök növelése érdekében. Ezzel párhuzamosan azonban a 6G alapvető követelményeit is vizsgálják. Olvasd el: 6G 2030-ig? Ilyen élvonalbeli technológiák kellenek hozzá
 
A világ hamarosan tanúja lesz a 6G hálózat megjelenésének
A világ hamarosan tanúja lesz a 6G hálózat megjelenésének
 
„A 6G-t olyan hálózatként képzelhetjük el, amely a kapcsolódástól az összetartozásig, az információtól a tudásig és a hatékonyságtól a célig visz minket – mondta Chandramouli.
 
Hozzátette, a Next G Alliance elősegíti ezen előrejelzés megvalósítását, azáltal, hogy előmozdítja az Egyesült Államokbeli technológiát, összehozva az iparági szereplőket az innováció elősegítése és más nemzetközi szervezetekkel való együttműködés érdekében.
 
Az NGA több részre osztható: teljes tagokból álló csoportra, irányító csoportra, hat munkacsoportra és két bizottságra. Olvasd el: 6G - Ezen a téren jár évekkel előrébb Amerika
 
A teljes tagokból álló csoport határozza meg a stratégiát és a politikákat, míg az irányító csoport felügyeli a stratégia végrehajtását, irányítja a javaslatokat és felügyeli a munkacsoportokat. A munkacsoportoknak különféle konkrét feladataik vannak.
 
Koh a politikai bizottság tagja, mely szabályozási környezetet alakít ki, kapcsolatba lépve a kormánnyal. Ösztönzi a szabályokat, törvényeket és rendeleteket, amelyek az innovációt serkentik a 6G világában.
 
Mint mondta, izgalmas dolog megmutatni a kormánynak, hogyan tudnak részt venni az olyan napi tevékenységek koordinálásában, vezetésében és hozzájárulásában, mint a 6G fejlesztés.
 
A jövőt illetően a szakember megjegyezte: együttműködéssel természetesen felgyorsíthatják az innovációt és a kutatást a kihívások megoldása terén, elősegíthetik az USA technológiai vezető szerepének elérését, valamint a 6G technológia fejlesztését az emberiség javára.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.