2021. 10. 01. - 11:00

Túlságosan áthatja a 6G-t a politika?

Túlságosan áthatja a 6G-t a politika?

Komolyan fenyegeti a 6G nethálózatot az átpolitizálódás, valamint a tény, hogy túlzottan felkapták - figyelmeztetett a Huawei jelenlegi elnöke.

Figyelmeztetéssel élt Eric Xu, a Huawei jelenlegi elnöke a 6G-vel kapcsolatban egy közelmúltban megtartott sajtókonferencián.
 
Mint kifejtette, a következő generációs mobilkommunikációs hálózatot komolyan fenyegeti, hogy túlságosan áthatja a politika, emellett túlzottan fel is kapták.
 
Az 5G–re koncentrálás a világ kormányai részéről már ezt a technológiát is áthatotta, ami azt jelentette, hogy „nincs túl kedvező környezetben” a vezeték nélküli ipar, miközben a tudósok a 6G-n dolgoznak. Olvasd el: Miért érkezik ilyen lassan a 6G? Itt a válasz
 
Túlzottan áthathatja a politika a 6G-t?
Túlzottan áthathatja a politika a 6G-t?
 
Most van itt az ideje annak, hogy a kutatók elvégezzék az alapvető feladatokat a 6G és 6G-forgatókönyvek meghatározását illetően – mondta Xu a sajtókonferencián. Feltette ugyanakkor a kérdést, miben fog különbözni a 6G az 5G-től? Mi lesz a különbség a sebesség tekintetében és mik lesznek az alkalmazási forgatókönyvek?
 
Az iparágnak továbbra is a kulcsfontosságú problémák megoldására kell összpontosítania, anélkül, hogy „ezen a ponton túl sokat sztárolná a 6G-t”.
 
Az új szabvány még korai szakaszában tart, s mint Xu fogalmazott, „fogalmunk sincs, mi lesz végül a 6G. Ám mivel az 5G-t is túlzottan áthatotta a politika, a 6G-t kezdetektől túl nagy figyelem övezi, s ez azzal a kockázattal is jár, hogy túlságosan átpolitizálódik.”
 
Eric Xu ugyanakkor azt is elmondta: a következő generációs mobiltechnológia valószínűleg 2030-ban debütál kereskedelmi forgalomban. Hozzátette, a Huawei már nagyon várja, hogy másokkal együttműködve „közösen határozzák meg a 6G-t a következő tíz évben”.
 
A Huawei okostelefonokból származó bevétele egyébként 40 milliárd dollárra csökkent 2021-ben, szemben a 2020-as 50 milliárd dolláros értékesítéssel.
 
A vállalat új üzleteket szerez olyan területekről, mint az ipari 5G, azonban Xu szerint sok időbe telik, amíg kompenzálják a 30-40 milliárd dolláros veszteséget.
 
Véleménye szerint a kínai félvezetőipar jobban teljesített, mint sokan várták – annak ellenére, hogy az amerikai kormány két évvel ezelőtt blokkolta a hozzáférést a fejlett chipgyártási technológiához. Olvasd el: Nem hátrál meg terveiben a Huawei
 
Ugyanakkor hosszú időbe telne, amíg a Huawei és a kínai ipar félvezető ellátási problémái megoldódnak. Xu szerint a vállalat nem félt, hogy új üzleti területeit - például a csatlakoztatott autót - érintik a szankciók.
 
Mint fogalmazott, a cég nem kezdett volna bele ezekbe az üzletekbe, ha nem bízik abban, hogy meg tudja szerezni a szükséges készleteket.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.