2021. 06. 18. - 11:30

Hogy nézhet ki a 6G kommunikáció 10 éven belül?

Hogy nézhet ki a 6G kommunikáció 10 éven belül?
Bár napjainkban mégaz 5G hálózat sem rendelkezik mindenütt lefedettséggel, a 6G iparág kutatása ésfeltárása javában zajlik. Milyen lehetőségeket rejt majd magában a 6G 10 évenbelül?
Míg a jelenlegi kommunikációs technológiai szabványok csak kapcsolatot és digitalizálási kapacitást tudnak biztosítani, a 6G célja e kettő megerősítése és kombinációja lenne. Minderről már szó esett előző cikkünkben
 
Érdemes azonban tisztázni néhány további, várható jellemzőt is a 6G hálózatok kapcsán.
 
A 6G nyilvánvalóan nagy hangsúlyt fektet majd az „intelligens” kommunikációra és a különféle komponensekkel való zökkenőmentes integrációra. Példának okáért – mint ahogyan ezt a technológiát jelenleg is használjuk - az együttműködő eszközök és szoftverek sokat segítenek majd a távoli munkakörnyezet létrehozásában. Olvasd el: Egészségügyi ellátás - a 6G-vel tökélyre fejleszthető
 
2030-ra azonban megtörténhet, hogy csupán a számítógépeinkbe beépített arcfelismerésen keresztül jelentkezhetünk be az irodai rendszerbe.
 
A 6G alap képessége a kapcsolat, a digitalizálás és az intelligencia lesz
A 6G alap képessége a kapcsolat, a digitalizálás és az intelligencia lesz
 
Mire munkaasztalunkhoz érünk, az intelligens mesterséges intelligencia „irodatitkár” már automatikusan elrendezi a feladatainkat, sürgősségi szempontok alapján és prioritások szerint, majd ezeket jeleníti meg a munkaállomáson.
 
Ehhez azonban egyszerre szükséges nagy mennyiségű feldolgozási folyamat és interaktív munkaha elérjük ezt a szintet, vagyis a 6G elterjedtté válik, ez a fajta, megosztott irodai feladatkezelés várhatóan normális állapot lesz.
 
Qin Fei, a Vivo Kommunikációs Kutatóintézet vezetője úgy véli, a 6G megjelenése létrehozhatja a fizikai és digitális konvergencia szabadon összekapcsolt világát - nagyfokú integrációt és kölcsönhatást teremtve a kettő között.
 
A 6G képességei a különféle iparágak ezreit szolgálják majd ki, s elősegítik a társadalom hatékony, egészséges és fenntartható fejlődését. 
 
„A 6G-korszak még mindig egy évtizedre van tőlünk - ezért most igen nehéz konkrét válaszokat adni arra, milyen lesz - fogalmazott Qin Fei. - Mivel azonban a 4G és az 5G esetében is alapvető jellemző a kapcsolat és a digitalizálás, bátran kijelenthetjük, hogy a 6G ugyanilyen alap képessége a kapcsolat, a digitalizálás, valamint az intelligencia lesz.”
 
A 6G ugyanakkor nem tekinthető majd egyenlőnek az 5G + MI (mesterséges intelligencia) technológiával, mint azt egyesek feltételezték.
 
A 6G várhatóan több rádió-hozzáférési technológiát integrál majd, tágabb fizikai teret fed le és erősebb alapvető képességeket biztosít, mint például kommunikáció, számítástechnika, tárolás és adatok.
 
Támogatja továbbá az internetes kommunikációs adat-technológiai (ICDT) konvergencia szolgáltatásokat – hangsúlyozta a Vivo Kommunikációs Kutatóintézet vezetője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.