2022. 02. 03. - 11:40

Keveset fektet a 6G-be Amerika?

Keveset fektet a 6G-be Amerika?

Egy új tanulmány szerint az Egyesült Államok lemaradóban van, ha a kommunikációs technológiák következő generációjának támogatásáról van szó.

Lemaradhat Amerika a 6G-s technológiák támogatása terén. Egy új jelentés alapján, melyet a Center for a New American Security közölt, az Egyesült Államok kormánya eddig elsősorban az 5G technológiára összpontosított.
 
A Védelmi Minisztérium több mint 600 millió dollárt fektet be ezekbe a képességekbe és főként a hadseregbe integrálja őket.
 
A tisztviselők és más megfigyelők azonban a jövőbe tekintenek, s felhívták a figyelmet: 2021-ben a Biden-kormányzat kötelezettséget vállalt arra, hogy 2,5 milliárd dollárt költ a 6G-re, de a Center for a New American Security új jelentése szerint ennél többet kell tennie.
 
„A 6G-technológiák nem csupán jobb adatátviteli sebességet fognak hozni. A kommunikációs technológia a társadalmak csatornáját képezi és hatással van a jövőbeni gazdasági versenyképességre, a katonai erőre és a geopolitikai befolyásra” – áll a jelentésben. Olvasd el: 6G-tesztek indulnak Kaliforniában és Washingtonban
 
Lemaradhat Amerika a 6G-s technológiák támogatása terén?
Lemaradhat Amerika a 6G-s technológiák támogatása terén?
 
Amerika hosszú távú versenyben áll Kínával. A tanulmány szerint a 6G az 5G-hez hasonlóan kettős felhasználású technológia, amely Peking katonai-polgári fúziós stratégiájának része lesz. Olvasd el: Kína 2030-ban bevezetné a 6G-t
 
Az ország távközlési vállalatai „szinte biztosan együttműködnek majd a kínai védelmi iparral a 6G kísérleti projekteken. Az amerikai döntéshozóknak számítaniuk kell arra, hogy Kína ugyanolyan ambiciózus lesz a 6G terén, mint az 5G esetében” teszik hozzá a szakértők.
 
„A 6G-re vonatkozó politika-alakítás ügye egyértelmű, az 5G bevezetésének tanulságai alapján – áll a jelentésben. – Ugyanakkor, a más országok által már megtett lépések késleltetése sérti Amerika versenyképességét és technológiai elsőbbségét. Az Egyesült Államok döntéshozóinak proaktív, megerősítő és együttműködő erőfeszítéseket kell tenniük a Fehér Házban, a Kongresszusban, valamint az illetékes osztályok és ügynökségek esetében, hogy biztosítsák az USA vezető szerepét a következő generációs vezeték nélküli technológiák terén.” Olvasd el: 6G csata - Ezen a téren jár évekkel előrébb Amerika
 
A szerzők mindenképpen azt javasolják az ország vezetésének, tegyenek lépéseket a kommunikációs képességek következő generációjának megalapozására, beleértve a hosszú távú stratégia és ütemterv kidolgozását; a kutatás-fejlesztés finanszírozásának bővítését; további kutatás-fejlesztés finanszírozás lehetőségeinek feltárását kutatási ösztöndíjak, adójóváírás és pénzügyi támogatás révén. Célszerűnek tartanák továbbá több ún. próbaágy létrehozását és további kísérleti spektrumengedélyek megnyitását a kutatás-fejlesztési erőfeszítések felgyorsítása érdekében.
 
A döntéshozóknak ezen kívül elő kell segíteniük az új 6G-használati esetek kifejlesztését a szövetségi kormány vásárlóerejének felhasználásával; érdemes lenne létrehozniuk egy biztonsági alapot és megfontolni a finanszírozási támogatás és technikai segítségnyújtás lehetőségét a „stratégiai partnereknek”, biztonságos és megbízható 6G hálózatok kiépítéséhez.
 
A jelentés kitér arra is, hogy segíteni kellene egy „multilaterális digitális fejlesztési bank” létrehozását a szövetséges országok exporthitel- és exportfinanszírozóival partnerségben.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.