2021. 12. 29. - 10:15

Akár 1 tb sebesség - Bemutatta fejlődését a 6G terén az LG

Akár 1 tb sebesség - Bemutatta fejlődését a 6G terén az LG

Egyre nagyobb kutatási területté vált a magas oktánszámú hálózati sebességű, élvonalbeli kommunikációra törekvés. Most az LG mutatta be fejlődését a 6G területén.

A magas oktánszámú hálózati sebességű, élvonalbeli kommunikációra való törekvés egyre nagyobb kutatási területet foglal magába.
 
A legnagyobb okostelefongyártók kutatás-fejlesztési részlegei igen bizakodóak. A Huawei, az LG és néhány más cég a közelmúltban bemutatott egy részletet arról, mit lehet elérni a 6G technológiával és a vele kapcsolatos, hatalmas lehetőségekkel. Olvasd el: Emberek, tárgyak, helyek ismétlődhetnek meg a 6G-vel
 
Bár még az 5G hálózat is alig járta be a világot, ez nem akadályozza meg a technológiai óriásokat a távközlés következő generációjának fejlesztésében.
 
A Huawei és az Oppo már dolgozik a 6G-n, az LG pedig jó úton halad annak demonstrálására, hogyan működik ez a gyakorlatban. Olvasd el: Megdöntötte az LG a 6G átviteli távolság-rekordot
 
6G - Javában zajlik a távközlés következő generációjának fejlesztése
6G - Javában zajlik a távközlés következő generációjának fejlesztése
 
A bemutatót a 2021-es Koreai Tudományos és Technológiai Kiállításra tervezték, december 22-24 között. Az LG vállalat 6G vezeték nélküli átvitellel és vétellel demonstrálta előrehaladását.
 
A technológiai óriás a németországi Fraunhofer Kutatóintézettel együttműködve először mutatott be teljesítményerősítőt 6G mobilkommunikációs hálózathoz.
 
A cég 2021 augusztusában, Berlinben már tesztelte ezt a 6G erősítőt. A 6G frekvenciasáv használatával a koreai vállalat sikeresen tudott vezeték nélküli adatokat továbbítani és fogadni 100 méteres távolságban a szabadban. Olvasd el: Sikeres 6G-adatátvitelt mutatott be az LG is
 
Az LG az erősítőt arra használná, hogy megfelelő átviteli frekvencia-erősítést biztosítson az ultraszéles sávú vezeték nélküli kommunikációhoz. Ez lehetővé teszi a 6G terahertzes frekvenciasávot, amely akár másodpercenként 1 terabit sebességet enged meg - ami jelentős előrelépés az előző hálózati generációhoz képest.
 
Az LG ugyanakkor adatminőséget javító, adaptív sugárformáló technológiájával is előrukkolt.
 
A teljesítményerősítő célja elegendő erősítést biztosítani az átviteli frekvenciában, ultraszéles sávú vezeték nélküli kommunikációhoz. A 6G terahertzes frekvenciasáv meghökkentően nagy sebességű adatátvitelt tesz lehetővé, mely jelenleg nem lehetséges a meglévő hálózatokon.
 
A 6G hálózat sebessége a másodpercenkénti 1 terbitet is elérheti. Az LG az adaptív sugárformáló technológiáját a Keysight Technologies-szal együttműködve demonstrálta, a jobb adatminőség érdekében.
 
A technológiai óriás ugyanakkor leszögezte, hogy a következő mobilkommunikációs hálózat kereskedelmi forgalomba hozatal várhatóan csak 2029-ben kezdődik meg. Addig még bőven van idő arra, hogy az 5G általánossá váljon.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.