2022. 10. 04. - 11:00

Románia is lépett egyet előre a 6G terén

Románia is lépett egyet előre a 6G terén

Együttműködik Brazíliával és Romániával az 5G és a 6G kérdésében a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC). Céljuk a robothívások leküzdése és a fejlett kommunikáció.

Együtt dolgozik a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) a brazil Nemzeti Távközlési Ügynökséggel (Anatel), valamint a romániai Kommunikációs Irányítási és Szabályozási Hatósággal (ANCOM) – a cél a nem kívánt robothívások leküzdése, illetve a fejlett kommunikáció, az 5G és a 6G előmozdítása.
 
A Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) 2022-es bukaresti konferenciáján írt alá egyetérési nyilatkozatot Brazíliával, melyben kifejezte, hogy az ügynökségeknek közös érdeke a digitális megosztottság csökkentése.
 
Az ügynökségek megállapodtak abban, hogy együttműködnek a fogyasztók védelme, a spektrumkezelési politikák, az ellátási lánc biztonsága és a kiberbiztonság terén. Olvasd el: Hogyan nézhet ki a 6G-kommunikáció 10 éven belül?
 
Az együttműködés célja a robothívások leküzdése és a fejlett kommunikáció
Az együttműködés célja a robothívások leküzdése és a fejlett kommunikáció
 
„Amikor elkezdtünk beszélni brazil kollégáinkkal a robothívásokról, világossá vált, hogy nemcsak a fogyasztókat ért támadások elleni küzdelem a közös vágyunk. Más közös távközlési prioritásaink is vannak, amelyeken együtt lehet és kell is dolgoznunk” – mondta Jessica Rosenworcel elnök. Olvasd el: Holografikus és multiszenzoros kommunikáció - a 6G valósága
 
„Együtt szeretnénk segíteni az amerikai és a brazil emberek összekapcsolását, a legmodernebb online szolgáltatásokkal. Ez 5G-t, fejlett Wi-Fi-t, kiberbiztonsági együttműködést és még sok egyebet jelent. Most megoszthatjuk a legjobb gyakorlatokat, s együtt dolgozhatunk, hogy segítsük népeinket kitűnni  ebben a modern korban – fogalmazott.
 
A Romániával kötött egyetértési megállapodás fontos területekkel foglalkozik majd - ilyen a műholdas szabályozási politika, beleértve a műholdfrekvencia-felügyeletet, a szélessávú infrastruktúra kiépítését, a spektrumkezelést és a robothívások mérséklését.
 
„Ez egy fontos megállapodás, két nagyszerű partner között” – jegyezte meg Rosenworcel elnök.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.