2022. 07. 20. - 10:30

A rémálmok attól függnek, hol élünk?

A rémálmok attól függnek, hol élünk?

A rémálmok jeltnősen eltérőek lehetnek, attól függően, hol él – és alszik – az ember. Egy brit tanulmány rávilágított a - meglehetősen érdekes - részletekre.

Minden területen más lehet a rémálmok tárgya? Egy új angol tanulmány szerint ez valós elképzelés.
 
A rémálmok attól függnek, milyen helyen élünk és miféle dolgokkal találkozunk.
 
A tanulmány felfedezte például, hogy a britek rossz álmaiban sokszor szerepelnek darazsak, míg az Egyesült Államokban az alvók nagyobb valószínűséggel álmodnak arról, hogy leesnek a lábujjaik, vagy tubán játszanak. Olvasd el: Huszonnégy évesen alszunk a legjobban? 
 
A rémálmok attól függnek, milyen helyen élünk
A rémálmok attól függnek, milyen helyen élünk
 
Szakértők szerint a csípős rovarokról szóló álmok társadalmi szorongásra, vagy arra utalnak, hogy az illető nem találja a helyét.
 
A hangszerekkel kapcsolatos álmok a nem kívánt figyelemtől való félelmet jelezhetik.
 
A világ más országaiban különböző típusúak a rémálmok, erre jó példa az is, hogy az ausztrálok éjszakai rettegéseiben bogarak és kígyók szerepelnek. Az olaszok pedig sokszor ételről álmodnak rosszat. Olvasd el: Erotikus álmok és jelentéseik
 
„Fontos emlékeztetnünk magunkat arra, hogy a legtöbb álom az ébren töltött élet érzéseit dolgozza fel, s nincs ok az aggodalomra” – emelte ki Rex Isap, a Happy Beds vállalat munkatársa.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.