2023. 01. 02. - 08:30

Nagy sztár a nem létező férfi, akit mesterséges intelligencia utaztat

Nagy sztár a nem létező férfi, akit mesterséges intelligencia utaztat

Valóságos híresség lett a Twitteren, majd az Instagramon is abból a férfiból, aki igazából nem létezik és a mesterséges intelligencia segítségével utazgat.

A valóságban nem létezik, mégis nagy népszerűségre tett szert a Twitteren decemberben felbukkant férfi – az illető a Stelfie, the Time Traveller oldalon található meg, az Instagramon pedig Stelfie-ként. Olvasd el: Hamis macskák a nem létező emberek utánstelfie_02
 
Hogy ki készítette el őt, nem tudni, a profilok lényege azonban az, hogy a férfi mesterséges intelligenciával utazik az időben.
 
Az élethű karaktert Stable Diffusion (stabil diffúzió) gépi tanulási modell alkotta, részletgazdag finomhangolással.
 
A férfi különböző korokban jelenik meg a képeken és készít magáról szelfiket.
 
A jelenetek ugyanúgy nem léteztek, mint ő maga, a mesterséges intelligencia azonban lehetővé teszi, hogy némi szöveges támpont megadásával létrejöjjenek. 
 
stelfie_01A karaktert ezt követően a jelenetbe illesztik Dreambooth technológia alkalmazásával. Olvasd el: Gépek alkották a lányokat, mégis imádják őket
 
Stelfie népszerűségének oka minden bizonnyal az is, hogy a kitalált személy a Mikulással vagy akár a néhai Columbus hajóján is szelfizik.
 
Nem beszélve a piramisokról és egyéb látványosságokról, valamint a híres történelmi személyekről, akikkel "együtt pózol". Köztük van például Cézár és Kleopátra is.
 
 
Fotó: Instagram/stelfiett
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.