2022. 10. 12. - 08:20

Segélyhívásokat indított az új iPhone a hullámvasút miatt

Segélyhívásokat indított az új iPhone a hullámvasút miatt

Történt egy kis baki: segélyhívást produkál az új iPhone 14-nél, ha valaki felül egy hullámvasútra. Erre úgy derült fény, hogy az egyik amerikai vidámparkból több hívás is érkezett a hatóságokhoz.

Törhetik a fejüket azok a hatóságok, akikhez segélyhívás fut be az új iPhone 14-ről, vajon azok valódiak-e? Tényleg segítség kell a tulajdonosnak? Olvasd el: Balesetérzékelőt kaphatnak az iPhone-ok és az Apple Watch-okhullamvasut_1
 
Egy amerikai vidámparkos esetet követően ugyanis ez joggal merülhet fel bennük.
 
A hullámvasút használata ugyanis segélyhívásokat váltott ki az új iPhone-okról. Az Apple olyan funkciót telepített az okostelefonra, amely automatikusan hívja a segélyszolgálatot, ha a tulajdonos balesetet szenved.
 
A Wall Street Journal szerint a vidámpark zuhanó vendégei aktiválták az okostelefonokon az ütközésérzékelő rendszert. Olvasd el: A telefon valójában okosabbá tesz? 
 
Az egyik, nyilvánosságra hozott hívás alapján az automata üzenet azt mondta:„ennek az iPhone-nak a tulajdonosa súlyos autóbalesetet szenvedett és nem reagál a telefonjára.” A háttérben pedig a vidámpark zaja hallatszik. 
 
A hiba aggodalomra ad okot, mivel a téves riasztások elvehetik a segélyszolgálatok idejét és szorongást okozhatnak a hozzátartozóknak.
 
„Nagyon éberek vagyunk a hívásokkal kapcsolatban. Egy hívás sincs, amit ne ellenőriznénk.  Hozzá lehet szokni azokhoz, amelyek nem vészhelyzetek,  de ez elvesz a diszpécserek idejéből”- mondta Melissa Bour, a hívásokat fogadó Warren megyei segélyszolgálat igazgatója a Wall Street Journal-nak.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.