2021. 10. 18. - 09:50

A gyerekek a feltörekvő Covid-variánsok potenciális hordozói és terjesztői

A gyerekek a feltörekvő Covid-variánsok potenciális hordozói és terjesztői

Akár tünetmentesek, akár nem, a koronavírusban szenvedő gyermekek fertőzőek és hordozhatnak SARS-CoV-2 változatokat - derül ki egy új tanulmányból.

Igencsak komolyan kell venni a gyermekek vírussal való terheltségét és annak átadási képességét.
 
A kiskorúak nélkülözhetetlen részei a Covid-19 világjárvány elleni küzdelemnek, ugyanis nagy mennyiségű élő és replikálódó koronavírust hordozhatnak, illetve megfertőzhetnek másokat – mutatott rá egy új tanulmány, mely kiemeli a szükségességét annak, hogy a gyermekkori Covid-tudatosságot fokozzák.
 
A kutatók javaslata szerint szélesebb körű tesztprogramokat kell végrehajtani a gyermekek körében. Olvasd el: Koronavírus - Hamarosan olthatók lesznek az 5 év felettiek?
 
A koronavírusos gyermekek fertőzőek és hordozhatnak SARS-CoV-2 változatokat
A koronavírusos gyermekek fertőzőek és hordozhatnak SARS-CoV-2 változatokat
 
A tanulmány a Journal of Infectious Diseases folyóiratban jelent meg, azt a Massachusetts-i Általános Kórház (MGH), a Brigham és Női Kórház, a Ragon Intézet, a Massachusetts-i Technológiai Intézet (Massachusetts Institute of Technology – MIT) és a Harvard Egyetem csapata vezette.
 
Több mint 100 gyermeket vizsgáltak meg, köztük olyan csecsemőket is, akiknek pozitív volt a Covid-19-tesztje a Massachusetts-i Általános Kórházban vagy a klinikák sürgősségi osztályán. Olvasd el: Koronavírus: 5-ből 1 ember adja át a háztartásában másnak
 
A legmagasabb szintű élő, fertőző vírust a betegség korai szakaszában azonosították, a tünetes és a tünetmentes gyermekeknél egyaránt.
 
Mindazonáltal nem találtak összefüggést a gyermekek kora és a vírusterhelése, valamint a vírus-terheltség és a betegség súlyossága között.
 
„A Covid-19-ben szenvedő gyermekek potenciálisan tárolóként szolgálnak az új változatok számára és a meglévő variánsok lehetséges terjesztői – mondta Lael Yonker, az MGH gyermekgyógyászati ​​pulmonológusa. - A változatok potenciálisan befolyásolhatják a betegség súlyosságát, de a védőoltások hatékonyságát is, amint azt a Delta variánsnál láthatjuk. Az élő vírus tenyésztése során sokféle genetikai változatot találtunk. Az újak fertőzőbbek lehetnek és a gyerekeket is megbetegíthetik”.
 
A tanulmány hasonló vírusterhelést talált a kórházban fekvő gyerekek és felnőttek körében. Ez arra utal, hogy ugyanolyan mértékben képesek a vírust másoknak átadni.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.