2021. 09. 22. - 09:50

Koronavírus - Hamarosan olthatók lesznek az 5 év felettiek?

Koronavírus - Hamarosan olthatók lesznek az 5 év felettiek?

A második és harmadik fázisú klinikai kísérletek alapján biztonságos a Pfizer koronavírus elleni vakcinája: immunválaszokat generál az 5-11 éves gyermekeknél.

Nem lehet messze már az idő, amikor a kisebb gyermekeket is be lehet oltatni a koronavírussal szemben. A Pfizer 2. és 3. fázisú klinikai vizsgálatai alapján a vakcina biztonságos és hatásos az 5-11 éves korosztályban is.
 
Számos kísérlet zajlik hosszú ideje a hatékony és biztonságos vakcina kifejlesztése céljából, mely a
gyermekeknél is használható.
 
Bár egyelőre egyiket sem engedélyezték számukra, a Pfizer által kifejlesztett oltás a klinikai vizsgálatok alapján jól tolerálhatónak és biztonságosnak tűnik: a kutatók határozott semlegesítő antitestválaszokat regisztráltak az 5-11 év közötti gyerekeknél a kísérletek során. Olvasd el: Az első oltás a mentális egészséget is javíthatja
 
A Pfizer vizsgálatai alapján a vakcina biztonságos és hatásos az 5-11 éves korosztályban is
A Pfizer vizsgálatai alapján a vakcina biztonságos és hatásos az 5-11 éves korosztályban is
 
A gyógyszergyártó 12 évesnél fiatalabbak bevonásával végezte új vizsgálatait: minden résztvevő két dózist kapott a 10 mikrogrammos kezelésből, 21 nap különbséggel.
 
A szakemberek világossá tették, hogy a 12 éves és ennél idősebb gyermekeknek kisebb adagot kell adni, mint 30 mikrogramm.
 
A dózis beadását követően a 10 mikrogrammos adagot kapott gyermekeknél antitest-válasz jelentkezett, hasonlóan a Pfizer-BioNtech tanulmányokban korábban rögzített értékekhez, melyek esetében a 16-25 év közöttieket immunizálták a vakcinával, 30 mikrogrammos dózissal. Olvasd el: A növény-gazdag étrend csökkentheti a koronavírus súlyosságát
 
A kutatók hangsúlyozták: mára a 12 éves és ennél idősebb gyermekek is megkapták a Covid-19 elleni védőoltást a világ számos pontján. Céljuk, hogy a fiatalabb lakosságot is hatékony védelemben részesítsék. Ez különösen fontos, mióta a Delta koronavírus-variáns is megjelent.
 
Ami a mellékhatásokat illeti, azok szintén ugyanazok, amelyek a 16-25 éves korosztályban tapasztalhatók.
 
A vizsgálat adatai már feldolgozás alatt állnak. Vagyis, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA), az Európai Gyógyszer Ügynökség (EMA) és más szabályozók hamarosan áldásukat adhatják a vakcina gyermekek körében történő alkalmazására - áll a cég közleményében.
 
A 2-5 év között, illetve és a 6 hónapos és 2 év közötti gyermekek vizsgálat eredményeit hamarosan szintén nyilvánosságra hozza a Pfizer.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.