2022. 07. 11. - 10:30

Az éhség valójában harag is lehet

Az éhség valójában harag is lehet

Valóságos dolog, ha valaki egyszerre éhes és haragos – állapították meg a kutatók. Az akadémikusok szerint ugyanis az üres gyomor ingerlékennyé, dühössé tehet.

Valódi érzés, ha úgy éljük meg az éhséget, hogy közben haragosnak is érezzük magunkat. A kutatók megállapították, hogy az üres gyomorral gyakran jár ingerlékenység és rosszkedv.
 
Az ember türelmetlenné, dühössé válhat.
 
Nem véletlenül terjedt el mostanság az angol nyelvben a „hangry” kifejezés a hungry (éhes) helyett, ez ugyanis a hungry és az angry (haragos) kifejezés ötvözése – és meglehetősen találó. Olvasd el: Állás evés közben - megváltoztatja az ízlelést?
 
Az éhség valójában harag is lehet
Az éhség valójában harag is lehet
 
Az éhség hatásai állítólag több mint harmadával rontják a negatív érzelmeinket. Az angliai Ruskin Egyetem kutatói azt gyanítják, hogy az alacsony vércukorszint az agy számára megnehezíti az érzelmek irányítását. Olvasd el: Miért is vagyunk dühösek éhesen?
 
Rámutattak, hogy az állatok agresszívebbé válnak, ha éhesek – így növelik esélyeiket a riválisok elleni küzdelemben az élelemért.
 
„Az eredmények azt sugallják, hogy a harag-éhség élmény valós, mert nagyobb haraggal és ingerlékenységgel, valamint alacsonyabb élvezettel társul” – mondta el Viren Swami vezető professzor.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.