2020. 03. 30. - 10:35

Koronavírus - Így turbózd fel immunrendszered!

Koronavírus - Így turbózd fel immunrendszered!

Ahhoz, hogy szervezetünk meg tudjon küzdeni egy betegséggel, jól működő, felkészült immunrendszerre van szükségünk. A koronavírus járvány idején ez különösen fontos! Lássuk, milyen tápanyagokkal segíthetünk magunkon.

Az immunrendszer megfelelő működésére általában nagy szükségünk van, hát még egy súlyos járvány idején. Ilyen a koronavírus is, melyet kisebb eséllyel kapunk el – vagy gyorsabban túljutunk rajta -, ha immunrendszerünk kellően fel van vértezve ellene.
 
Ebben az időszakban különösen fontos, hogy felturbózzuk egészségünket és vigyázzunk magunkra. Hogy legyünk jól mentálisan? Olvasd el itt.
 
Az immunrendszer lényegében sejtek, folyamatok és kémiai anyagok összetett gyűjteménye, melyek segítenek a szervezetnek, hogy felvegyék a harcot a kórokozók, köztük a vírusok, méreganyagok és baktériumok ellen.
 
Egészséges döntésekkel fokozhatjuk immunitásunkat: lényeges, hogy megfelelő tápanyagokhoz, vitaminokhoz jussunk. Bizonyos vitaminok, ásványok és gyógynövények javítják az immunválaszt és segítenek védekezni a betegségek ellen.
 
Fontos tápanyagokat a tojás és a teljes kiőrlésű gabona is tartalmaz
Fontos tápanyagokat a tojás és a teljes kiőrlésű gabona is tartalmaz
 
Mi az, amit mindenképp érdemes fogyasztani?
 
1.D-vitamin: ez a vitamin zsírban oldódó tápanyag, mely nagymértékben szükséges az erős immunrendszerhez. A D-vitamin hiány csökkenti a védelmünket a kórokozókkal szemben, s ha nem jutunk elegendő mennyiséghez, fehérvérsejtjeink nem képesek minket megóvni a káros betolakodókkal szemben. Itt olvashatsz még a D-vitaminról!
 
Mindez csak növeli esélyünket arra, hogy elkapjunk egy felső légúti fertőzést. D-vitamint leginkább tojássárgájából, dúsított zabpehelyből és sajtból szerezhetünk be, de étrend-kiegészítőként is szedhetjük.
 
2.Cink: ez a tápanyag elengedhetetlen az immunsejtek fejlődéséhez és kommunikációjához, de a gyulladásos válasz kialakításában is fontos szerepet játszik. A cinkhiány növeli az olyan betegségek rizikóját, mint például a tüdőgyulladás. A hús, a tejtermék, a tojás, a dió, a teljes kiőrlésű gabona és a magvak a cink kitűnő forrásai.
 
3.C-vitamin: a C-vitamin serkenti az immunsejteket és fokozza képességüket a test védelmére a fertőzéssel szemben. Erős antioxidáns, mely megvédi a szervezetet az oxidatív stressztől. Csökkentheti egy felső légúti fertőzés súlyosságát és időtartamát. Érdemes tehát sok citromot, lime-ot, citrusfélét fogyasztani!
 
A járvány idején fontos tudnivalókról itt informálódhatsz még: https://www.nice.hu/egeszseg-hirek
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.