2021. 12. 22. - 10:30

Csökkenti a kórházba kerülés és a halál esélyét a koronavírus elleni tabletta

Csökkenti a kórházba kerülés és a halál esélyét a koronavírus elleni tabletta

A Pfizer Covid-19 tablettái hatékonyak a vírus Omicron változata ellen, 89 százalékkal csökkenthetik a kórházi kezelések és a halálozások számát – mutatta ki egy új tanulmány.

A Pfizer-BioNtech bejelentette, hogy a koronavírus kezelésére szolgáló, kísérleti pirula hatékonynak tűnik a legújabb koronavírus-variáns ellen.
 
Az ígéretes bejelentés jókor jött, hiszen a járvány továbbra is megállíthatatlanul terjed, a kórházak ismét túlterheltek a betegek száma miatt. A hidegebb időjárás és a több beltéri összejövetel miatt ráadásul gyorsulhat a járvány terjedése.  
 
A koronavírus Omicron variánsát először Dél-Afrikában azonosították, a törzsnek több mint 50 mutációja van, így elég erős ahhoz, hogy azokat is megfertőzze, akik megkapták mindkét oltóadagot a koronavírus-fertőzés ellen. Olvasd el: Nagyobb védelmet nyújt a vakcina, mint a korábbi koronavírus-fertőzés
 
Hatékonynak bizonyulnak a koronavírus elleni tabletták
Hatékonynak bizonyulnak a koronavírus elleni tabletták
 
Vagyis, a vakcinák hatástalannak bizonyulhatnak az Omicron ellen. A Pfizer Covid-tablettáinak megjelenésével azonban jobbra fordulhat a helyzet.
 
A gyógyszer 89 százalékkal csökkentette a kórházi kezelések és a halálozások számát a magas kockázatnak kitett felnőttek körében, amennyiben röviddel a koronavírus kezdeti tüneteit követően alkalmazták. Olvasd el: Védettebb az oltott, aki már volt koronavírusos?
 
A kutatók szerint a laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy a szer az Omikron variánssal szemben is megőrzi hatását – tudatta az oltóanyag-gyártó cég közleményében.
 
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) várhatóan hamarosan dönt arról, engedélyezi-e a Pfizer tablettáját, valamint a Merck gyártotta konkurens pirulát, amelyre vontakozóan pár héttel korábban nyújtottak be kérelmet a szabályozó hatóságokhoz.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.