2023. 01. 11. - 09:25

Egészségelemző - Íme az intelligens kütyü, amit le kell vizelni

Egészségelemző - Íme az intelligens kütyü, amit le kell vizelni

Egy „kihangosított otthoni vizeletlaborral” állt elő egy francia cég, amely találmányát a Las Vegasi CES 2023 technológiai kiállításon mutatta be.

Kétségtelenül komoly meglepetést okozott egy Withings nevű francia cég az amerikai Las Vegasban évente megrendezett technológiai vásáron. Bár leginkább a fürdőszobai mérlegek árusításáról ismert, a CES 2023 tárlatra egy intelligens kütyüvel készült, amely lényegében egy „kihangosított otthoni vizeletlabor”.
 
A U-Scan névre keresztelt technológia pillanatképet ad egészségünkről, ugyanis a vizeletünk számos dolgot elárul hogylétünkről.
 
A U-Scan eszköz úgy néz ki, mintha egy wc-be akasztható tisztítógolyót az Apple tervezett volna meg. Elegáns, fehér, áramvonalas, mint egy igazán jó minőségű, exkluzív WC-tisztító és illatosító. Olvasd el: Okosvécét fejleszt a mesterséges intelligencia
 
Egészségelemző: íme az intelligens kütyü, amit le kell vizelni - Fotó: withings.com
Egészségelemző: íme az intelligens kütyü, amit le kell vizelni - Fotó: withings.com
 
Azon túl, hogy egy tisztítóhoz képest meglehetősen drága - 770 dollárért, azaz jelenleg 286 ezer forintért kínálják -, bárkinek a vizeletét könnyedén elemzi, miután elvégezte a dolgát.
 
Ehhez mindössze arra van szüksége az eszköznek, hogy néhány csepp lecsepegjen a korong oldalán egy kis lyukba, amely azután egy tesztcsíkra jut.
 
Elemezés után az U-Scan elküldi az eredményeket egy alkalmazásnak. A külöféle tesztcsíkok különböző egészségügyi markereket kereshetnek – például arról, hogy egészségesen zajlik-e a menstruáció, milyen a táplálkozásunk, a C-vitamin- vagy éppen a ketonszintünk. Olvasd el: Okosvécé - Mesterséges intelligencia segít a betegségek azonosításában
 
A technológia meglehetősen érzékeny, képes észlelni azt is, hogy melyik a tulajdonos vizelete és melyik valaki másé. Amennyiben valaki másnak a vizeletét érzékeli, figyelmen kívül hagyja azt.
 
Ráadásul, a U-Scan minden öblítéskor tisztul – árulta el a francia cég.
 
A 770 dolláros költség azonban nem minden: 90 naponként szükség van új tesztmodulra a lemez belsejében, ami további 130 dollárért szerezhető be.
 
A technológia még nem került a piacra, egyelőre az illetékes hatóságok jóváhagyására vár.
 
 
Fotó: withings.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.