2022. 05. 02. - 09:20

Hangosabban horkolnak a nők, mint a férfiak?

Hangosabban horkolnak a nők, mint a férfiak?

Kiderült, a hölgyek gyakrabban hangosabban horkolnak, mint a férfiak, s gyakrabban vannak ébren miattuk a partnereik.

Számos ember maga sem tud arról, hogy horkol, amíg nem kerül valakivel egy ágyba vagy egy szobába.
 
Kevesen hinnék, hogy a hölgyek is tudnak igen hangosan horkolni, sőt jobban, mint a férfiak.
 
Egy új tanulmány most éppen arra világított rá, hogy a nők rosszabb horkolók. Több férfi panaszkodik ugyanis arra, hogy ébren van a partnere miatt. A férfiak becslése szerint a női horkolás eléri a 80 decibelt – ami a porszívók által keltett zajhoz hasonló. Olvasd el: Növelheti a súlyos koronavírus kockázatát az alvási apnoé alvászavar
 
A nők gyakran hangosabban horkolnak, mint a férfiak
A nők gyakran hangosabban horkolnak, mint a férfiak
 
A nők ezzel szemben mindössze 70 decibelre becsülték a férfiak horkolását, ami nagyjából egy vécéöblítés zajával egyezik meg.
 
A Cairn Hotel Group közvélemény-kutatása szerint 10 férfiból 3 állítja, hogy rendszeresen ébren tartja a párja horkolása, míg a nők esetében 10-ből 2 mondja ugyanezt a partnerére. Olvasd el: Ha többet alszunk, többet is fogyunk?
 
„A Brit Horkolás és Alvási Apnoe Egyesület megállapította, hogy az Egyesült Királyságban 10 millió férfi és közel 5 millió nő horkol – mondta Vince Johnson, az egyesület tagja. - Érdekes módon a tanulmányunk szerint a férfiak kevésbé toleránsak a horkolással szemben – és nagyobb valószínűséggel vesznek be valamit, hogy el tudjanak aludni”.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.