2021. 07. 05. - 10:20

Hogyan szerezzük vissza szaglásunkat természetesen?

Hogyan szerezzük vissza szaglásunkat természetesen?

A koronavírus-járvány alatt nem kevesen szembesültek azzal, hogy szaglásuk a fertőzéssel többé-kevésbé elveszett, s a gyógyulás után sem tökéletes. Természetes módszerekkel ezen lehet segíteni.

Szagvesztést számos okból tapasztalhatunk meg, a koronavíruson kívül is. Lehet az allergia, arcüreggyulladás, környezeti irritáció eredménye. Napjainkban azonban sokan a Covid-19-el összefüggésben veszítették el szaglásukat, s sok időbe telik megfelelően visszaállítani azt.
 
A Covid-19 különböző módon érint különböző embereket. Egyeseknél jelentkeznek a tünetek, sőt súlyosak is, más alig érez többet egy egyszerű náthánál. Olvasd el: Súlyos koronavírus? Hatékony előrejelző az ízvesztés fokozata
 
A Journal of Internal Medicine szaklapban megjelent tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a szaglás zavarai (szag- vagy ízvesztés) a Covid-19 enyhe eseteiben gyakoribbak, s nagyjából 21-22 napot vesz igénybe a teljes felépülés. A tanulmány szerint azonban a kigyógyult páciensek 95 százalékának 6 hónapon belül sikerül teljesen visszakapnia megfelelő szaglását.
 
Természetes módszerekkel is sikerülhet előbb visszaállítani a tökéletes szaglást
Természetes módszerekkel is sikerülhet előbb visszaállítani a tökéletes szaglást
 
Négy természetes gyógymóddal segíthetünk magunkon, hogy a szaglás előbb visszatérjen.
 
1.A szaglás edzése: októl függően léteznek orvosi beavatkozások is a szaglás visszaállítására, de az orvosok is javasolják az otthon végezhető szaglás-edzést.
 
A módszer során négy erős illatot kell szagolni, olyasmiket, amelyek otthon megtalálhatók. Négy különböző illóolajat is használhatunk. Óvatosan szippantsuk be az illatokat 20 másodpercen át, majd ismételjük meg a folyamatot naponta háromszor, 6 héten keresztül - ugyanazon négy szag alkalmazásával.
 
2.Ricinusolaj: a ricinusolajat évek óta használják az ájurvéda keretében is, a szagvesztés helyreállítására. Szakértők szerint a ricinoleinsav, mint aktív összetevő, segít a fertőzések leküzdésében, mérsékeli az orrjárat duzzadását, valamint a megfázás és allergia okozta gyulladást. Olvasd el: A maszkviselés az allergiaszezon hatásait is megelőzheti?
 
Tegyünk 2 csepp meleg ricinusolajat mindkét orrlyukunkba, naponta kétszer, reggel és közvetlenül alvás előtt. Fontos, hogy ne legyen forró!
 
3.Gyömbér: természetgyógyászok a gyömbér tea fogyasztását javasolják a szagvesztés otthoni kezelésére. A gyömbér tea segíthet csökkenteni az orr-légutak gyulladását és megakadályozza a felesleges nyálkaképződést, mely elzárja az orrjáratokat és kiváltja a szaglás elvesztését. A gyógynövényes ital elkészítéséhez alkalmazhatunk porított vagy nyers gyömbért.
 
4.Só-oldat: a sós vizes öblítés hatékony gyógymód, ha a szagvesztés oka allergia vagy a sinus-dugulás. Segítséget nyújt az allergének és a váladék orrüregből történő kiürítésében.
A sós oldat készítéséhez egy teáskanál sót és egy teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy csésze desztillált vízben.
 
Orvosi fecskendővel spricceljük az oldatot egyik orrlyukba, miközben hátradöntjük a fejünket. Hagyjuk kifolyni a szájon át, majd ismételjük a másik orrlyukkal a műveletet. Végezzük el naponta többször a műveletet.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.