2022. 09. 05. - 10:35

Iszunk teát? – Kisebb eséllyel halunk meg korán

Iszunk teát? – Kisebb eséllyel halunk meg korán

Alacsonyabb valószínűséggel halnak meg korábban azok az emberek, akik rendszeresen isznak teát - állapította meg egy új tanulmány.

A jelek szerint megéri gyakran teázni.
 
Azok, akik rendszeresen isznak ebből a nedűből – kettő vagy több csészével -, 13 százalékkal kisebb valószínűséggel halnak meg bármilyen okból, mint akik nemigen fogyasztják a népszerű italt.
 
Erre a következtetésre jutott egy, félmillió ember bevonásával készült új tanulmány – melyet a kutatók Nagy-Britanniában végeztek. Olvasd el: Napi egy csésze zöld vagy fekete tea segíthet a magas vérnyomás ellen
 
Iszunk teát? – Kisebb eséllyel halunk meg korán
Iszunk teát? – Kisebb eséllyel halunk meg korán
 
A tea előnyei akkor is megmaradnak, ha az ember cukrot is tesz az italba - annak ellenére, hogy a cukor fogyasztása összefüggésbe hozható a rossz egészséggel.
 
A fekete tea például tele van antioxidánsokkal, amelyek hozzájárulnak a szív, a belek és az agy egészségének javulásához, emellett a „rossz” (LDL) koleszterinszint, a vérnyomás és a vércukorszint csökkenésével is összeköthetők. Olvasd el: Gyömbérteát is ihatunk immunerősítőnek
 
A tanulmányt az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete végezte, s Fernando Artalejo közegészségügyi szakértő a területen „jelentős előrelépésnek” minősítette azt.
 
A korábbi, hasonló tanulmányokat Ázsiában folytatták le, az a pár darab vizsgálat pedig, amelyeket nyugaton végeztek, méretüket tekintve kicsik voltak, eredményeik pedig nem elég meggyőzőek – foglalta össze a felfedezést Artalejo professzor.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.