2022. 08. 31. - 10:35

Javíthatja a memóriát az agy elektromos "lecsapása"

Javíthatja a memóriát az agy elektromos

Az agy elektromos árammal történő lecsapása javíthatja az emlékezőtehetséget – állítja egy meglepő új tanulmány.

Ha az agyat apró elektromos áramokkal „szakítjuk meg”, jelentős memóriajavulást érhetünk el – állapította meg egy friss tanulmány.
 
Kutatások kimutatták, hogy amikor 4 napon át, napi 20 percig elektromos agystimulációt végeztek 65 év feletti személyeknél, az legalább egy hónapig javította az emlékezetüket.
 
A terápia biztonságos és segíthet megelőzni az időskori demenciát. Olvasd el: Alzheimer és demencia - Találkozás nélkül is azonosíthatja a mesterséges intelligencia? 
 
Javíthatja a memóriát az agy elektromos "lecsapása"
Javíthatja a memóriát az agy elektromos "lecsapása"
 
A kezelés koponyasapkákkal működik, amelyek már jó ideje rendelkezésre állnak a depresszió kezelésére.
 
Az amerikai Bostoni Egyetem tudósai szerint a módszer nemcsak időseknél alkalmazható - a fiatalabb embereknél is használható lenne, hogy további agyi teljesítményt szabadítsanak fel. Olvasd el: Törölhetőek lesznek a rossz emlékek? A mesterséges intelligencia tesz róla
 
„A résztvevők túlnyomó többsége a memória javulását tapsztalja – 85-90 százalékuk érzékelte az emlékezete javulását. A legrosszabb memóriával rendelkező páciensek részesültek a legnagyobb előnyben, ami reményt ad arra, hogy az Alzheimer-kórban szenvedőknél is hasznos lehet a megoldás” – mondta el Rob Reinhart professzor, a tanulmány szerzője.
 
Hozzátette: könnyen elképzelhető, hogy az ilyen típusú eszközök a jövőben érdekesek lehetnek a megismerés, a kogníció fokozása szempontjából.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.