2022. 01. 03. - 10:30

Koronavírus és influenza - Kettős fertőzés is fenyegethet bennünket

Koronavírus és influenza - Kettős fertőzés is fenyegethet bennünket

A Covid-19 Omicron variánsa után már kettős fertőzéses eseteket is regisztráltak – a Florona elnevezésű megbetegedés a koronavírus és az influenza egyszerre.

A Delta, majd az Omicron változatot követően nem túl jó hír, hogy megjelent a koronavírus és az influenza betegség kettőse is: Izraelből már jelentették a Florona megbetegedés első esetét.
 
A Florona a dupla fertőzést jelenti, s az Arab News jelentése szerint egy várandós nőnél regisztrálták – megjegyzik ugyanakkor, hogy a kismama nem volt semmilyen vakcinával beoltva, sem a Covid-19, sem az influenza ellen.
 
A Florona nem az új koronavírus új törzse, s nem is olyan egészségügyi aggály, amilyenre korábban ne lett volna példa. A kettős fertőzés azonban hatással van a tünetek súlyosságára és a gyógyulási időre. Olvasd el: Csökkenti a kórházba kerülés és a halál esélyét a koronavírus elleni tabletta
 
Megjelent a koronavírus és az influenza betegség kettőse is
Megjelent a koronavírus és az influenza betegség kettőse is
 
Az említett várandós hölgy egyszerre kapta el az influenzát és a koronavírust. A jelentések szerint az izraeli orvosok az elmúlt hetekben növekedést tapasztaltak az influenzafertőzések számát illetően.
 
Súlyos immunrendszeri problémának számít, ha egy személy egyidejűleg influenzában és koronavírusban is szenved.
 
Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint egy vagy több nap is eltelhet aközött, amikor egy személy megfertőződik és tüneteket kezd tapasztalni – az influenzához képest a koronavírus-fertőzés tüneteinek jelentkezéséhez hosszabb idő kell – nagyjából 5 nappal a fertőzést követően érzékelhetők, de 2-14 nap között bármennyi lehet. Olvasd el: Abszurd viselkedést eredményezett egy nőnél a koronavírus
 
Előfordulhat tehát, hogy valaki egyszerre mindkét betegséggel megfertőződik és hasonló tüneteket észlel: köhögés, orrfolyás, torokfájás, láz, fejfájás és fáradtság - mutatott rá az Egészségügyi Világszervezet (WHO).  Miközben a tünetek egyénenként változhatnak, mindkét esetben halálos betegséggé fajulhat a dolog, amennyiben kezeletlen marad.
 
Mindkét betegség levegőben terjedő vírus és ugyanazokat az emberi szerveket érinti - így például a légutakat, valamint az orr-, hörgő- és tüdősejteket.
 
A Covid-19 világjárvány és a szezonális influenza következtében nem kevés embert fenyegethet annak a veszélye, hogy egyszerre mindkét vírust elkapja, ezért nagyon fontos, hogy aki csak teheti, vegye fel az oltásokat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.