2021. 10. 13. - 09:20

Kövérré tesz az ételmegosztás az Instagramon?

Kövérré tesz az ételmegosztás az Instagramon?

Rossz hatással lehet az ételfotók megosztása az emberek vonalaira – állapította meg egy új tanulmány. Vagyis, jobb lenne, ha a közösségi médiában nem posztolnánk ilyen képeket?

Az ételekről készült képek megosztása az Instagramon és egyéb közösségi portálokon káros lehet a vonalainkra – tudatta egy új tanulmány.
 
Meghökkentő módon kiderült, hogy azoknak az embereknek, akik lefotózzák ételeiket, hosszabb ideig tart, míg telítettnek érzik magukat és nagyobb valószínűséggel esznek többet.
 
Az amerikai Georgia Southern Egyetem kutatói 145 diákot vontak be tanulmányukba, akiket két csoportra osztottak. Olvasd el: Csoki, vaj, üdítő - középkorúként lecsapnak ránk a hatásaik
 
Akik lefotózzák ételeiket, azoknak hosszabb ideig tart, míg telítettnek érzik magukat
Akik lefotózzák ételeiket, azoknak hosszabb ideig tart, míg telítettnek érzik magukat
 
Mindkettőnek felkínáltak sajtos nassolnivalót, de a felüknek azt az utasítást adták, hogy először fotózzák le az ételt, csak azután lássanak hozzá.
 
Evés után megkérték az önkénteseket, értékeljék, mennyire tetszett nekik a nassolnivaló és szerettek volna-e belőle többet. Olvasd el: Gyulladásos bélbetegségekhez vezethetnek a feldolgozott ételek
 
Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik fotóztak, mindkét kategóriában magasabb pontszámot értek el.
 
„Az ételek emléke és a fogyasztás rögzítése hatással lehet arra, mennyit eszünk. Eredményeink szerint a képkészítés nagyobb igényt vált ki az ételre a fogyasztást követően. Aki kevesebbet szeretne enni, különösen az általa nagyon kedvelt és kísértést okozó élelmiszerekből, jobban teszi, ha nem készít róluk fotót” – szögezte le az egyik, tanulmányban résztvevő szakember.
 
 
L.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.