2022. 04. 25. - 09:10

Lazán venni veszélyes: kétszer kapta el a koronavírust 20 napon belül egy nő

Lazán venni veszélyes: kétszer kapta el a koronavírust 20 napon belül egy nő

Nem lehetetlen, sőt: előfordulhat, hogy valaki gyors egymás utánban kétszer is megfertőződik a Covid-19-el, ráadásul két különböző törzzsel.

Aki abban a hitben ringatja magát, hogy egy megbetegedést követően hosszú ideig védett lesz, alighanem téved. Kockázatos dolog minden szabályt figyelmen kívül hagyni és csökkenteni az éberséget, a koronavírus ugyanis képes rövid időn belül újra megfertőzni.
 
Ez az idő kevesebb mint 3 hét is lehet.
 
Egy spanyol egészségügyi dolgozó például 20 nap alatt kétszer kapta el a Covid-19-et, ami a feltételezések szerint a legrövidebb idő a járvány kezdete óta dokumentált két fertőzés között. Olvasd el: Ötször nagyobb valószínűséggel fertőződnek újra az oltatlan túlélők
 
A koronavírus képes rövid időn belül újra megfertőzni
A koronavírus képes rövid időn belül újra megfertőzni
 
A 31 esztendős dolgozó ráadásul két különböző vírussal szembesült: először, 2021 decemberében a Deltával, 2022 januárjában pedig az Omicronnal. Olvasd el: Az Omicron a gyomrot is megcélozza
 
A hölgynél az első pozitív koronavírust követően semmilyen tünet nem jelentkezett - három héttel később azonban köhögést és lázat tapasztalt, ezért végeztek nála egy újabb tesztet.
 
Az elemzés kimutatta, hogy a páciens a Covid-19 két különböző törzsével fertőződött meg 20 napon belül.
 
Az esetről dr. Gemma Recio számolt be a Klinikai Mikrobiológiai és Fertőző Betegségek Európai Kongresszusán – hangsúlyozta, hogy ez nagymértékben rámutat a betegség veszélyességére.
 
„A koronavírus-fertőzöttek nem feltételezhetik, hogy teljesen védettek az újrafertőződéssel szemben, még akkor sem, ha teljes mértékben be vannak oltva” – mondta dr. Recio.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.