2022. 01. 17. - 10:35

Maszkviselés – A férfiak még vonzóbbak is tőle?

Maszkviselés – A férfiak még vonzóbbak is tőle?

Attraktívabbnak találják a nők azokat a férfiakat, akik viselnek maszkot – állapította meg egy új tanulmány. A szakértők ennek valószínű okát is megmondták.

Vonzóbbak a hölgyek számára a férfiak, akik viselnek maszkot – mutatott rá a meglepő tényre egy új tanulmány, melyet a Cardiff-i Egyetem végzett el.
 
Az egyetem kutatócsoportja 43 nőt kért meg arra, hogy nézzen meg számos fényképet és osztályozza az ellenkező nemű emberek vonzerejét maszkban és anélkül.
 
A képeken férfiak voltak láthatók, akik különböző típusú arcmaszkokat viseltek - például sima szövetmaszkot, kék orvosi arcmaszkot, de volt olyan, aki egy sima fekete könyvet tartott az orra és a szája elé. Olvasd el: Maszk és kellő szellőzés - Hatékony a koronavírus ellen
 
Vonzóbbak a maszkot viselő férfiak?
Vonzóbbak a maszkot viselő férfiak?
 
A tanulmány felfedte, hogy a megkérdezett nők sokkal vonzóbbnak találták a textilmaszkot viselő férfiakat, mint azokat, akiken nem volt maszk vagy akiknek az arcát részben egy könyv takarta.
 
„Tesztelni szerettük volna, változott-e a helyzet azóta, hogy a maszkviselés mindenütt elterjedt és meg akartuk érteni, van-e hatása a maszk típusának” – magyarázta dr. Michael Lewis, aki az arcok terén szakértő. Olvasd el: A maszkviselés az allergiaszezon hatásait is megelőzheti?
 
A tanulmány azt sugallja, hogy az arcokat akkor tekintik a hölgyek a legvonzóbbnak, ha orvosi maszk van a férfiakon.
 
Emögött az állhat, hogy megszoktuk: az egészségügyi dolgozók kék orvosi maszkot viselnek, s ezeket az embereket most az orvosi vagy a gondozói szakmához társítjuk – mondta dr. Lewis.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.