2022. 07. 25. - 09:20

Meghökkentő: nyitott szájjal kellene ennünk?

Meghökkentő: nyitott szájjal kellene ennünk?

A jobb ízélvezet érdekében célszerűbb lenne, ha az emberek nyitott szájjal ennének – állítja egy professzor az Oxfordi Egyetemről.

Nyitott szájjal kellene falatoznunk ahhoz, hogy jobb ízűek legyenek az ételek – vélekedik Charles Spence, az Oxfordi Egyetem professzora, aki arra biztatja az embereket: annak ellenére, hogy ez nem illő, a jobb ízélvezet érdekében célszerű kipróbálni a dolgot.
 
Az ételek ízét adó vegyületek jobban eljutnak az orr hátsó részébe, ha tátott szájjal rágunk – mondta el az egyetem kísérleti pszichológia professzora. Olvasd el: Állás evés közben - megváltoztathatja az ízlelést?
 
Nyitott szájjal kellene falatoznunk ahhoz, hogy jobb ízűek legyenek az ételek?
Nyitott szájjal kellene falatoznunk ahhoz, hogy jobb ízűek legyenek az ételek?
 
„Mindent rosszul csináltunk. A szülők modort nevelnek gyermekeikbe és az udvariasan, csukott szájjal rágcsálás erényeit magasztalják. A nyitott szájjal rágás azonban több illékony szerves vegyület felszabadításában segít, ami hozzájárul a szagláshoz és az általános érzékeléshez – magyarázta Charles Spence. Olvasd el: Megelőzheti a túlevést a mediterrán étrend
 
Mi több, a professzor úgy véli, az étkezőknek el kell hagyniuk az evőeszközöket és érdemes lenne kézzel enniük, hogy jobban értékeljék az ételek ízét. 
 
„Tapintásunk abban is létfontosságú, hogy az ételeket érzékeljük a szájpadláson. Ha a kezünkben érezzük az alma héjának sima, organikus szerkezetét, mielőtt beleharapnánk, az valószínűleg hozzájárul, hogy az első falat lédús, édes, ropogós mivoltát fokozottabban megbecsüljük” – mondta Charles Spence.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.