2022. 05. 16. - 09:20

Segíthet a chili a rák gyógyításában?

Segíthet a chili a rák gyógyításában?

A chili paprikában rejtőzhet a rák gyógyításának titka, a benne levő kapszaicin ugyanis gátolhatja a daganat terjedését – árulták el a tudósok.

A chili paprika lehet a rák gyógymódjának kulcsa. Kutatók a közelmúltban rájöttek, hogy a kapszaicin – mely a zöldség fűszeres ízéért felelős vegyület - megakadályozza a daganatok terjedését, azzal, hogy önpusztítást idéz elő a rákos sejtekben.
 
A szakemberek megfigyelései szerint számos rák növekedését elnyomja – az orvosi alkalmazások azonban nehézkesek, ugyanis a hő mellékhatásokat okoz, olyanokat, mint a gyomorfájás és a hányás. Olvasd el: Az egykori süteményszkenner már a rák ellen harcol
 
A chili paprika lehet a rák gyógymódjának kulcsa
A chili paprika lehet a rák gyógymódjának kulcsa
 
„A kapszaicin természetes módon jelen van a chilipaprikában. Ez a hatóanyag adja a csípős ízt. Tapasztalataink szerint számos emberi rákfajta növekedését elnyomja - beadása azonban olyan kellemetlen mellékhatásokkal jár, mint a gyomor-bélrendszeri görcsök, gyomorfájdalom, hányinger, hasmenés és hányás – magyarázta Piyali Dasgupta, a nyugat-virginiai Marshall Egyetem professzora. Olvasd el: Hasnyálmirigyrák leshet az elhízott tinikre
 
Ráadásul, a tudósok szerint a vegyület tablettákon keresztüli beadása nem működik, így ugyanis nem szívódik fel megfelelően a szervezetben a kapszaicin – ez azt sugallja, hogy az hosszabb időn keresztül hatékonyabban szabadul fel.
 
Ezek a kapszaicin-alapú, elnyújtott hatóanyag-leadású gyógyszerbejuttató rendszerek azonban új kemoterápiaként funkcionálhatnak – mondta dr. Dasgupta az ígéretes módszerrel kapcsolatban.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.