2022. 08. 08. - 10:35

Sérültek mozgását fokozza a mesterséges intelligencia-alapú bionikus ruha

Sérültek mozgását fokozza a mesterséges intelligencia-alapú bionikus ruha

A mobilitás bővítése érdekében épült be a mesterséges intelligencia az Yves Béhar és a Cionic alkotta bionikus ruházatba, melyet sérült embereknek terveztek.

Bénulással küzdő emberek mozgását segíti a bionikus ruhát készítő Cionic márka, amely most Yves Béhar svájci ipari tervezővel és Fuseproject cégével együttműködve mutatta be a Neural Sleeve elnevezésű ruházatot – „az emberi mobilitás forradalmát”.
 
A ruházat a mobilitási technológiát a befogadó dizájnnal ötvözi.
 
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság (FDA) jóváhagyta a bionikus lábat, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz, hogy nagyobb függetlenséget biztosítson a mozgási nehézségekkel élőknek – akik például szklerózissal küzdenek, stroke-ot vagy agyi bénulást szenvedtek el.
 
A Cionic alapítója és vezérigazgatója, Jeremiah Robison maga is megtapasztalta, milyen így élni: a lánya agyi bénulással küzd. Küldetésévé vált, hogy javítson a hasonló gondokkal élők helyzetén –  mozgássérültek százmillióinak fokozott függetlenségén dolgozzon. Olvasd el: Elképesztő az ember mozgása ezzel az exocsontvázzal
 
Sérültek mozgását fokozza a mesterséges intelligencia-alapú bionikus ruha
Sérültek mozgását fokozza a mesterséges intelligencia-alapú bionikus ruha
 
A Neural Sleeve fejlesztése során Yves Béhar és a Cionic mindennapi viselet létrehozására törekedett, amely könnyen fel- és levehető, s inkább sportterméknek tűnik, mint orvosinak. A könnyű, légáteresztő, többféle színben és méretben elérhető anyagnak köszönhetően a Neural Sleeve sportos leggingsnek hat.
 
Miután társítják a cég applikációjával, a felhasználó a saját mobilitási útját maga irányíthatja.
 
„Különösen fontos volt számunkra, hogy a termék ne csak fizikailag jelentsen javulást a felhasználók számára – csökkentse az érzelmi terhet is, amely a mobilitási különbségekből ered. A potenciális felhasználókkal párhuzamosan hoztuk létre a terméket, így megértettük igényeiket és a lehető legjobb megoldást alkottuk meg. A jó tervezés a technológia humanizálását és az életet megváltoztató megoldásokat szolgálja” – mondta el Yves Béhar. Olvasd el: Bevált az első támaszt nyújtó otthoni robot
 
„Az emberi mozgást fokozni képes bionikus ruházat építése átgondolt és holisztikus megközelítést igényel. A fejlett technológiával kezdődik, amely alkalmazkodni tud az egyes felhasználók mobilitási igényeihez, hogy értelmes eredményeket érjen el” – jegyezte meg Jeremiah Robison.
 
„A ruházatot úgy terveztük, hogy viselete kényelmes legyen, használata pedig könnyű. A szoftvertől a puha termékekig szakértői csapatunk kitágította az ember-gép interfész határait, hogy megteremtse a kisegítő technológia jövőjét. Végső soron nemcsak egyetlen megoldást hozunk létre, hanem egy platformot is a bionikus ruházathoz, mely mindenki számára képes elemezni, előrejelezni és növelni az emberi mozgást”- tette hozzá.
 
A Cionic már fogad rendeléseket, s 2023 elején szállítja a terméket.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.