2020. 10. 07. - 10:00

Szívügy - Károsíthatja szexuális életünket a pulzusszámunk?

Szívügy - Károsíthatja szexuális életünket a pulzusszámunk?

Amennyiben úgy tűnik, libidónk szünetel, érdemes vetnünk egy pillantást arra, minden rendben van-e a szívverésünkkel – mutatnak rá a kutatók.

Előfordul, hogy párkapcsolatban – vagy akár azon kívül – egyszercsak arra figyelünk fel: mintha szünetet tartana a libidónk. Sokszor igen kellemetlen a dolog, különösen, ha párunk magára veszi az elutasítást.
 
Az okok között azonban a pulzusszám is megtalálható – állítják kutatók. Egy tanulmány, melyet 18 és 39 év közötti hölgyeken végeztek, rámutatott: azok, akiknél alacsony a pulzusszám-ingadozás – ez a szívverések között eltelt időt jelenti – sokkal inkább ki vannak téve a szexuális izgalommal kapcsolatos problémáknak, általában szexuális nehézségek jellemzik őket. Olvasd el: A nőknek több haszna van a fogyásból idősebb korban?
 
Az alacsony pulzusszám-ingadozás befolyással lehet a libidónkra
Az alacsony pulzusszám-ingadozás befolyással lehet a libidónkra
 
Emellett az alacsony pulzusszám-ingadozást összefüggésbe hozzák a depresszióval, a szorongással, az alkoholfüggőséggel is – mondta el a tanulmány vezetője. A dolog valóban magyarázatot ad arra, miért küldheti a „kispadra” szexuális életünket hirtelen ez a probléma. Olvasd el: Top 7 illat, mely javítja a hangulatot és a teljesítményt
 
Ma azonban már erre is van megoldás. A szakemberek arra biztatnak, aggódni nem kell túlságosan, mivel a pulzusszám változékonysága és a szexuális diszfunkció közötti kapcsolat napjainkban már könnyebben, gyorsabban és költséghatékonyan kideríthető – nem olyan nehéz a diagnózis felállítása és a kezelés nyomonkövetése.
 
Mint mondják, ha valaki ezeket a tüneteket tapasztalja – akár a libidóval, akár egyébbel vannak összefüggésben -, nagyon is érdemes felkeresni egy orvost és feltérképezni az egészségügyi állapotot.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.