2022. 02. 28. - 10:35

Valóban felvillan a szemünk előtt az életünk halálunk előtt?

Valóban felvillan a szemünk előtt az életünk halálunk előtt?

Akaratlanul is felfedezték az idegtudósok, hogy az ember halála előtt valóban felvillannak események az életéből.

Gyakran hallani, hogy mielőtt meghalunk, „lepereg” előttünk az életünk. Idegtudósok a közelmúltban akaratlanul is felfedezték, hogy ebben van igazság. Olvasd el: Íme az agyhoz kapcsolható mesterséges intelligencia-eszközagy_scan_1
 
A kutatók éppen azt tesztelték, mi állhat egy 87 éves férfi rohamai mögött, amikor annak már haldoklott az agya – így ezt rögzítették. 
 
A haldokló agyhullám-mintázataiból gyűjtött információk hasonlóak voltak az álmodozás, az emlékezés és a meditáció során tapasztaltakhoz. Olvasd el: Az emberi agyat utánozza az MI-szinapszis
 
„Összesen 15 percnyi agyi aktivitást mértünk a halál időpontja körül, s konkrét fókuszt állítottunk fel annak megvizsgálására, mi történt a szívverés leállása előtti és utáni 30 másodpercben – magyarázta dr. Ajmal Zemmar idegtudós az amerikai Louisville-i Egyetemről. -  Az emlékezet-visszakeresésben szerepet játszó oszcillációk generálásával az agy éppen a halálunk előtti fontos életesemények utolsó felidézését játszhatja le, hasonlóan a halálközeli élményekben leírtakhoz.
 
Zemmar hozzátette, hogy ezek az eredmények megkérdőjelezik, pontosan mikor ér véget az élet és fontos későbbi kérdéseket vetnek fel - például a szervadományozás időzítésével kapcsolatban.
 
 
L.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.