2019. 02. 12. - 13:00

Mellnagyobbítás: hogyan zajlik a műtét?

Mellnagyobbítás: hogyan zajlik a műtét?

Amennyiben manapság valaki nem elégedett mellei formájával, egynapos sebészeti beavatkozással javítani lehet a helyzetén. Mire számítson azonban a páciens a kebelműtét napján?

Számos nő választja manapság a mellnagyobbítást, ha nem elégedett a keblei külsejével – az eljárást ma már egynapos sebészeti beavatkozás keretében elvégzik az orvosok.
 
Ennek során változtatható a keblek mérete és formája egyaránt. A beavatkozást zsírátültetéssel és szilikon gél, illetve sóoldat alkalmazásával végzik el.
 
Cikkünk előző részeiben magáról a műtétről, az implantátum típusokról és arról volt szó, milyen hegekre lehet számítani, illetve hogyan kell készülni az operációra.
 
A mellnagyobbító műtétet általános altatásban, de helyi érzéstelenítéssel is végezhetik
A mellnagyobbító műtétet általános altatásban, de helyi érzéstelenítéssel is végezhetik
 
De mi történik a beavatkozás napján?
 
A legtöbb mellnagyobbító eljárás 1-3 óra alatt végzik el. A páciens komfortérzete érdekében gyógyszereket kap a beavatkozás idejére. Az általános altatás gyakran használt módszer a mellnagyobbítás során, ugyanakkor helyi érzéstelenítés vagy az intravénás szedáció is szóba jöhet.
 
A szívműködést, a magas vérnyomást, a pulzust, a vérben keringő oxigén mennyiségét több monitoron figyelik az orvosok.
 
Az orvos az előre megbeszélt műtéti tervet követi, s amint az operáció befejeződött, olyan helyiségbe viszik a pácienst, ahol gyógyulhat, miközben közelről figyelik állapotát.
 
A kétféle mellnagyobbító módszer során azonban nem azonos az eljárás.
 
1.Mellimplantáum esetében az implantátumok behelyezése, eligazítása után az orvos varratokat alkalmaz a sebészeti bemetszések bezárásához. Számos orvos tekeri be a mellkast gézkötéssel, vagy sebészeti kompressziós melltartót helyez a betegre, hogy az támaszt szolgáltasson és hozzájáruljon a gyógyuláshoz.
 
Alkalmanként folyadékelvesztő csöveket is behelyeznek, amelyeket rövid ideig kell használni a beavatkozást követően.
 
2.Zsírátültetéses mellnagyobbítás: amennyiben a sebész ún. zsírtranszfert használ, kétféle procedúra jön szóba, a zsírleszívás és zsírbevitel.
 
A zsírleszívási technika alkalmazása során a sebész előre megbeszélt helyről eltávolítja a zsírsejteket kanül segítségével, feldolgozza a zsírt és azt beinjekciózza a mellekbe. A zsírleszívás miatt ejtett bemetszéseket varrattal zárja be, s a beavatkozást követően kompressziós felszerelés használata szükséges a zsírleszívás helye és a mellek fölött.
 
Rövid megfigyelést követően egy egynapos sebészeti műtét után haza lehet menni. Egy kivétel van, ha a sebész másként rendelkezik, mert további és azonnali beavatkozásra van szükség.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.