2022. 11. 21. - 10:00

6G-professzorok a világ legjobbjai

6G-professzorok a világ legjobbjai

Az Oulu Egyetem 6G professzorait választották a világ legjobb kutatóinak – az elismerést már nem először nyerték el a szakemberek.

Ismét a világ legjobbjai közé sorolták az Oulu Egyetem 6G professzorait. Mehdi Bennis és Tarik Taleb tartoznak a legtöbbször idézett kutatók közé - ez azt jelenti, hogy szakterületükön az első százalékba kerültek a kutatási publikációk hivatkozási számát tekintve.
 
A Finnországban tevékenykedő kutatók közül idén 18-an került fel a listára.
 
Közülük kettő az Oulu Egyetem Vezeték nélküli Kommunikációs Kutatóközpontjában (CWC) és a Finn Akadémia által koordinált 6G zászlóshajóban dolgozik. Bennis és Taleb 2021-ben is szerepelt a listán. Olvasd el: Új koalíció emeli Finnország 6G-státuszát
 
Ismét a világ legjobbjai közé sorolták az Oulu Egyetem 6G professzorait
Ismét a világ legjobbjai közé sorolták az Oulu Egyetem 6G professzorait
 
A várva várt éves lista azokat a kutatókat azonosítja, akik az elmúlt évtizedben számos, sokat idézett közlemény publikálásával tanúsítottak jelentős befolyást választott szakterületükön vagy területükön. Olvasd el: 6G technológiáért fog össze a finn Oulu Egyetem és a japán NICT
 
A befolyásos kutatók „ki kicsoda” meghatározása a Clarivate Tudományos Információs Intézet bibliometriai szakértői és adatkutatói által végzett adatokra és elemzésekre támaszkodik.
 
Az eredmények alapján azonosítja azokat az országokat és kutatóintézeteket, ahol ez az idézett elit székhelye található.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.