2021. 04. 30. - 09:56

A GPT-3 legjobb felhasználási módjai – 2.rész

A GPT-3 legjobb felhasználási módjai – 2.rész

Meglepően hasonlóan ír, mint az ember – Ez a GPT-3 nyelvi modell egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága. Milyen területeken segíthet nekünk ez a mélytanulási technológiákat használó rendszer?

Meghökkentően képes utánozni az emberi szövegeket a GPT-3 nyelvi modell – mélytanulási technológiákat alkalmaz, s ettől megdöbbentően jó. Olvasd el: Mi a GPT-3 és miért olyan jó?
 
Bár felhasználásának legfőbb területeivel már megismerkedhettünk, érdemes belepillantani, mi mindenre jó még ez az előre kiképzett transzformátor, mely a szoftverfejlesztés, az oktatás, nagy mennyiségű szövegek megértése és szövegalkotás terén is jeleskedik.
 
Olvasd el az első 10 alkalmazási területét!
 
11.Filozófust játszhat: a GPT-3 előnyeiről és hátrányairól egyaránt folytattak már diskurzust a tudósok. Mi történik, ha a nyelvi modell maga is „filozófussá válik”, s megválaszolja a kérdést, milyen hatással lehet a GPT az emberiségre? Ilyen, kifejtős esszék megírására is képes ugyanis, a kutatók tettek vele próbát.
 
Számos munkafolyamatban segít a GPT-3 nyelvi modell
Számos munkafolyamatban segít a GPT-3 nyelvi modell
 
12.Mesterséges intelligencia a tanulásban: mi történik, ha a gépi tanulási modell elkezd gépi tanulási modelleket írni? Úgy hangzik, mint egy sci-fi mozi, ám mostanra valóság – a GPT-3 ugyanis tud ilyen modelleket készíteni, konkrét adatkészletekhez és feladatokhoz.
 
13.Mémkészítés: manapság a közösségi média oldalain számos mémmel találkozhatunk. A GPT-3 is számos ilyen elkészítésére alkalmas. Megérti a mémkészítés árnyalatait, s néhány támpont segítségével képes vidám mémek generálására.
 
14.LaTeX operációs rendszer készítés: ez egy TeX-en alapuló szövegformázó rendszer, kitűnően használható olyan elektronikus dokumentumok, szakdolgozatok, tudományos cikkek írására, melyek sok képletet tartalmaznak. Meglehetősen fárasztó munka, ahogyan a komplex egyenletek írása is, de a GPT-3 nyelvi modell képes kimenteni bennünket e hétköznapi, unalmas feladat ismétléséből, mert meg tudja írni helyettünk.
 
15.Animációs feladatok: a GPT-3 számos dolgot generálhat, animátorként is működhet. Képkockánként készíthet például animációkat ún. Figma plugin és a szöveges támpontok segítségével.
 
16.Interaktív hangválaszt készít: sokan foglalkoznak a mindennapokban IVR technikával - csupán ahhoz például, hogy valamilyen időpontot lefoglaljanak. A GPT-3 képes IVR áramlást generálni, ráadásul meglehetősen gyorsan.
 
17.3D-s jelenet generálás: a GPT-3 nyelvi modell ilyen célból is bevethető, a three.js Javascript API használatával. Kódot generál 3D-s jelenethez, ha leírjuk neki magát a jelenetet. Jelenleg azonban még csak egyszerű 3D objektumokat tud létrehozni.
 
18.Önéletrajz-készítés: hatékony és tömör önéletrajzot kell alkotnunk? Bízzuk rá a GPT-3-ra. Csupán támpontokat kell neki adnunk, azzal, hogy betöltjük a leírást – a modell kiemel pontokat, hogy hozzáadott értéket nyújtson önéletrajzunkhoz. 
 
19.DevOps tervezést végez: a GPT-3 nemcsak képes jó cikkek megírására, alkalmazásokat és weboldalakat hozhat létre, sőt, a DevOps-ban is segítséget nyújt. A DevOps a szoftverfejlesztést és az üzemeltetést egyesítő gyakorlat, mely gyorsítja és hatékonyabbá teszi a munkát. A GPT-3 tehát olyan, mint egy multidiszciplináris fejlesztő, számos képességgel. Olvasd el: Top 4 módszer, mellyel a GPT-3 alkalmazását ösztönözhetik a cégek
 
20.Képes sportkommentátorként funkcionálni: az egyik legmeglepőbb képesség talán az, hogy ez a fejlett nyelvi modell a sportkommentátorok munkáját is veszélyeztetheti. A Cricbuzz és a Cricinfo oldalak ugyanis már használnak GPT-3-at kommentárok létrehozásához.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.